Digestie, condimente

Lista articolelor despre digestie si condimente pe AflaCum.ro

Articole despre digestie si condimente

Citeste cele mai noi articole despre digestie si condimente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre digestie si condimente, pe AflaCum.ro!

Ai probleme de digestie pe care nu mai vrei sa le tratezi cu medicamente? Fii tot timpul atent/a la alimentatie si foloseste un vechi condiment. Ne referim la coriandru(Coriandrum sativum)

Coriandrul imbunatateste digestia.

- fructele (boabele) sunt folosite pentru ameliorarea tulburarilor digestive, cum ar fi digestia lenta, balonarea, eructatiile, flatulenta.

Condimentele din comert nu sunt neaparat nesanatoase, insa nu ofera intotdeauna gustul dorit de tine. Din aceasta cauza, ai putea incerca sa faci condimentele la tine acasa. Nu e deloc dificil. Iata 3 retete de condimente pe care cu siguranta le vei pregati in mod repetat!

Condiment din ceapa verde, patrunjel si marar. Ingrediente:

-150 grame de frunze patrunjel;

Lumea condimentelor este atat de diversa incat cu greu iti poti da seama daca ai cumparat un produs autentic sau unul de o calitate reprobabila ori chiar contrafacut. Exista, din fericire, posibilitatea de a verifica produsul respectiv. Orice condiment autentic are caracteristicile sale.

Cum sa recunosti condimentele naturale: 

Scortisoara vs cassia/scortisoara chinezeasca. Cassia este, adesea, vanduta pe post de scortisoara. Se aseamana, insa cassia are o aroma mai slaba. In plus, bastoanele de cassia sunt mai groase, mai aspre si ondulate, in principal, pe o parte. Scortisoara macinata se poate distinge simplu de cassia prin adaugarea unei picaturi de iod in pulbere. Daca condimentul devine albastru, ai la indemana cassia.

Orice gospodina e multumita atunci cand are la indemana toate ingredientele. Poate fi frustrant sa ai nevoie, de exemplu, de cateva fire de patrunjel si sa nu fie deloc prin casa. In ceea ce priveste ierburile si condimentele o poti rezolva usor. Majoritatea pot fi crescute chiar de tine acasa!

Ierburi si condimente pe care le poti creste la tine acasa:

Coriandru. Aceasta planta cu un miros deosebit are nevoie de sol usor cu aciditate neutra. Seamana semintele intr-un ghiveci de flori in randuri. Uda planta in mod regulat. Rasadurile de coriandru apar in cateva saptamani de la plantare.

Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre organism, pentru construirea si hranirea celulelor, precum si pentru obtinerea energiei necesare activitatilor zilnice.

Iata cum poate fi accelerata aceasta:

Faceti sport in mod regulat, deoarece activitatea fizica ajuta alimentele sa treaca mai rapid prin sistemul digestiv.

Usturoiul este un ingredient extrem de indragit, care ofera savoare preparatelor culinare si care detine proprietati benefice pentru sanatate, cum ar fi cele antibacteriene, antivirale, antifungice si antioxidante, fiind bogat in vitamine si minerale.

Consumat zilnic, in cantitati moderate, usturoiul crud intareste sistemul imunitar si protejeaza intregul organism, fiind un antibiotic natural.

Iata cateva dintre beneficiile usturoiului:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate...
Abdomenul umflat este doar una dintre simptomele balonarii, o stare ce poate crea un disconfort sporit. Iata...
Ceaiul de chimion este indicat pentru sustinerea digestiei si a functiilor digestive, dar si pentru sustinerea lactatiei...
Ceaiul de galbenele contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv, ajuta la mentinerea sanatatii ficatului, sprijina refacerea...
Digestia reprezinta procesul prin care mancarea este descompusa in particule ce pot patrunde in fluxul sanguin. Din...
De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au constatat ca exista anumite condimente si ierburi aromatice care combat...