Educatie copil, educatie japonia

Lista articolelor despre educatie copil si educatie japonia pe AflaCum.ro

Articole despre educatie copil si educatie japonia

Citeste cele mai noi articole despre educatie copil si educatie japonia publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre educatie copil si educatie japonia, pe AflaCum.ro!

Copiii japonezi sunt aparte, dand mai mereu dovada de politete si chiar de prietenie. In Japonia, intalnesti rar un copil care sa planga in supermarket, spre exemplu. Insa acest comportament uimitor nu este intamplator. Modul de educatie japonez face diferenta.

Elementele definitorii pentru educatia copiilor in Japonia:

1. Relatia mama-copil este foarte stransa. In Tara Soarelui Rasare, legatura dintre mama si copilul ei este foarte puternica. Mamele isi tin copii mereu aproape si chiar dorm impreuna. Vorbim despre o relatie emotionala profunda in care mamele nu numai ca accepta copiii asa cum sunt, dar ii si vad perfecti. Regula principala spune ca pana la varsta de 5 ani, copilul poate face orice doreste! In Europa si nu numai acest concept nu e vazut cu ochi buni. Permisivitatea prea mare strica un copil, va contrargumenta un roman, spre exemplu. Nu e asa! Copilul care are libertatea de a fi el invata cum sa fie mai bun!

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

Studiile au aratat ca implicarea parintilor in educatia copilului este esentiala pentru evolutia pozitiva a acestuia.

Cand parintele este interesat si implicat in formarea copilului rezultatele sunt pozitive, evolutia copilului este una buna, in timp ce o distantare a parintelui de formarea propriului copil are rezultate negative pe viitor.

Sunt cateva sfaturi ce ajuta la implicarea pozitiva a parintelui in viata copilului printre care:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.