Fumat, plamani

Lista articolelor despre fumat si plamani pe AflaCum.ro

Articole despre fumat si plamani

Citeste cele mai noi articole despre fumat si plamani publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fumat si plamani, pe AflaCum.ro!

Fumatul este extrem de nociv, iar de asta e constient chiar si cel mai inrait fumator. Ce poate nu stiu cei care au acest viciu, e faptul ca exista posibilitatea de a detoxifia plamanii greu incercati de gudron si de nicotina. Ca sa functioneze, insa, e nevoie de vointa pentru a renunta la fumat.

Metoda naturala de curatare a plamanilor. Ai nevoie de:

- 400 grame de ceapa;

Plamanii au rolul de a transporta oxigenul din atmosfera in sange si de a elimina dioxidul de carbon din acesta in atmosfera.

Aceste organe nu se odihnesc niciodata, o persoana sanatoasa respirand de 25.000 pe zi. Organismul dispune de un sistem natural de aparare, ce protejeaza plamanii impotriva germenilor si a prafului, ce pot cauza o serie de afectiuni, precum astmul bronsic, bronsita, pneumonie, tuberculoza, cancer, etc.

Persoanele cu boli de plamani pot avea dificultati la respiratie sau chiar insuficienta respiratorie.

Poluarea si fumatul sunt principalele cauze ale afectiunilor pulmonare. Aproximativ 65 milioane de persoane din intreaga lume sufera de boala pulmonara cronica. Totusi, exista modalitati de a mentine plamanii sanatosi, chiar si in aceste conditii. Din fericire, organul fara de care nu am putea respira are o capacitate extraordinara de regenerare!

Cum sa detoxifici plamanii. Metode naturale:

 Bauturi cu efect detoxifiant. Plamanul incepe sa se deotxifice dupa 2 saptamani pana la 3 luni. Practic, dupa aproximativ o luna, ar trebui sa te simti mai bine. Pentru a ajuta plamanii sa elimine surplusul de mucus, consuma urmatoarele bauturi: miere cu apa fierbinte, apa cu lamaie, ceai verde, suc de morcovi, turmeric si ghimbir, bauturi cu banane, spanac si fructe de padure.

Plamani sanatosi si o respiratie pe masura. Cu totii ne dorim asa ceva, mai ales intr-o perioada pandemica in care problemele respiratorii sunt la ordinea zilei. Sanatatea plamanilor se intretine, respirand aer cat mai curat, renuntand la fumat(daca e cazul) si traind o viata cat mai lipsita de stres.

Plamanii se pot imbolnavi si de pe urma unei banale viroze netratate. Afectiunile de plamani sunt bronsitele, astmul, anumite infectii si chiar cancerul. Poti scapa de ele, cu ajutorul tratamentului medicamentos de profil. Ai la indemana, de asemenea, anumite ceaiuri cu rol de intarire a plamanilor. Iata care sunt acestea si cum sa le consumi:

Ceai de cimbru si urzica. Cimbrul este utilizat pentru ameliorarea tusei si pentru tratarea bolilor respiratorii, fiind expectorant si antiseptic natural. La randul sau, urzica detoxifica sangele si curata plamanii.

Plamanul este organul fara de care nu am putea sa respiram. In 24 ore, un om normal respira de aproximativ 20 000 ori. E posibil datorita plamanilor, care lucreaza fara oprire. Pentru a-i mentine sanatosi, trebuie sa ii protejam, ferindu-ne de afectiuni respiratorii si mancand sanatos.

Alimente bune pentru plamani:

Legume crucifere. Din aceasta categorie, cea mai cunoscuta este varza. Aceste legume contin antioxidanti puternici care ajuta in mod natural corpul sa elimine toxinele, inclusiv de la nivelul plamanilor. Consuma, asadar, frecvent, brocoli, conopida, varza si varza de Bruxelles.

Plamanul nu da semne evidente de boala. Nu doare si nici nu doboara bolnavul la pat. In schimb, exista alte simptome mai putin clare, dar de luat in seama, care pot indica faptul ca plamanii sunt in suferinta. Iata cele mai frecvente simptome ale plamanului nesanatos.

1. Dureri de spate si de umeri. Desi e un simptom rar, durerea de spate si de umeri poate indica inclusiv prezenta cancerului pulmonar. Descoperita in stadiu incipient, aceasta boala se poate trata cu usurinta si chiar vindeca! Daca ai astfel de dureri pe o perioada mai lunga, mergi la medic!

2. Tuse. Tusea poate insemna o raceala banala sau poate fi un simptom al unei boli cronice. Asadar, e foarte important sa faci distinctia intre tipurile de tuse. Tusea acuta si subacuta ar putea fi semne ale cancerului de plamani, mai ales daca e combinata cu alte simptome precum sangerarile!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice fumator este constient de nocivitatea obiceiului sau. Cu toate acestea, se lasa de fumat cu mare...
Iata cum puteti evita efectele imbatranirii, in cativa pasi simpli, dupa cum urmeaza: 1. Evitati folosirea unui...
Daca sunteti fumatori este important sa va feriti copiii de fumatul pasiv pentru ca acesta provoaca boli...
Toamna si iarna sunt anotimpurile in care vremea devine mai rece si atrage dupa sine o serie...
Bongul este un dispozitiv folosit pentru fumat, fiind o combinatie intre pipa si narghilea. Iata cum se...
Fumatul este foarte nociv sanatatii dintilor, deoarece tutunul cauzeaza pete galbui, aproape imposibil de indepartat cu ajutorul...