Fungi, bacterii

Lista articolelor despre fungi si bacterii pe AflaCum.ro

Articole despre fungi si bacterii

Citeste cele mai noi articole despre fungi si bacterii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fungi si bacterii, pe AflaCum.ro!

Iata ce greseli trebuie sa evitati atunci cand faceti compost:

Evitati sa puneti in compost produse de origine animala, cum ar fi: grasimile, produsele lactate, carnea si oasele, deoarece acestea putrezesc si genereaza mirosuri neplacute, atragand totodata rozatoare si alte animale nedorite.

Asigurati-va ca compostul este suficient de umed, de consistenta unui burete, fara a contine prea multa apa si fara sa fie prea uscat.

Asigurati-va ca compostul contine un raport ideal de nitrogen si carbon, dupa cum urmeaza: materiale bogate in carbon, cum ar fi hartie, frunze uscate, carton in proportie de 75% si materiale bogate in nitrogen, cum ar fi zat de cafea, resturi vegetale si iarba, in proportie de 25%.

Evitati o densitate prea mare a compostului, deoarece bacteriile si fungii ce ajuta la descompunerea materialelor au nevoie de mult oxigen, pentru a-si face efectul. Daca compostul este prea tasat, atunci oxigenul nu va putea patrunde in interior, creandu-se un miros puternic de amoniac. Aceasta problema se poate remedia prin afanarea compostului cu o furca si adaugarea de crengi.

Nu introduceti viermi din comert in compost, pentru a-i mari viteza de actiune, deoarece compostul nu va fi sanatos. Viermii, bacteriile si fungii se vor dezvolta in mod natural in compost din prima zi, asa ca nu veti avea nevoie sa adaugati niciun ajutor.

Pseudomonas este un gen de bacili(bacterii) gram-negativi cu larga raspandire in natura (in sol, apa, pe plante). Unele specii pot provoca infectii. De exemplu P. aeruginosa (bacilul piocianic). Astazi, iti spunem tot ce trebuie sa stii despre pseudomonas, de la simptomele pe care le poate provoca pana la remedii.

Infectie cu pseudomonas. Cum sa recunosti un caz usor - simptome. Pseudomonas produce de obicei simptome usoare la persoanele sanatoase cu un sistem imunitar puternic. Aceste infectii pot fi transmise prin apa. Printre cele mai comune infectii se afla:

- infectiile oculare la persoanele care folosesc lentile de contact pe termen lung. Pentru a evita infectarea, schimba solutia pentru lentile de contact, nu o completa! De asemenea, nu purta lentilele de contact mai mult decat recomanda medicul sau producatorul lentilelor;

Cumparaturile din hipermarket au devenit un mod de viata pentru cetateanul modern. E mai rapid si mai comod sa faci aprovizionarea dintr-un astfel de loc. Te gandesti, insa, vreodata la ceea ce cumperi, la riscurile la care te expui consumand anumite produse?

Daca n-ai facut-o pana acum, e cazul sa deschizi ochii! Iti aratam o lista de produse pe care nu ar trebui sa le cumperi niciodata:

1. Salata ambalata. Bacteriologii avertizeaza ca unul dintre cele mai periculoase alimente sin hipermarket este salata gata curatata si ambalata. Chiar daca pe pachet scrie ca e buna pentru a fi consumata, salata este, in realitate, plina de bacterii daunatoare care provoaca boli intestinale. Aceste bacterii nu sunt omorate, deoarece salata nu este prelucrata termic. Pentru a fi sigur ca nu te imbolnavesti, spala bine, intotdeauna, orice tip de verdeata ai cumpara.

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, cum ar fi: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Aceasta bacterie este cauza principala a gastritei, dar poate produce in timp ulcer, migrene, anxietate, depresie si boli cardiovasculare.

Persoanele afectate de Helicobacter Pylori pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, prescrise de un medic specialist. Nu este indicat sa va tratati de unii singuri, daca suferiti de aceasta afectiune.

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Recomandata in majoritatea dietelor de slabire, exista situatii in care salata devine periculoasa pentru corpul tau.

Chiar daca nu suferi de vreo afectiune anume, salata taiata, ambalata in pungi poate sa vina la "pachet" cu bacterii periculoase imposibil de ucis.

Nutritionistii sustin ca salata este considerata unul dintre produsele care provoaca boli legate de alimentatie, deoarece creste direct pe sol. Bacteriile pot fi distruse numai cu caldura sau cu tratamente chimice intensive si nu numai prin spalare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

ITU sau infectia de tract urinar este o infectie bacteriana. Este cauzata de bacterii care ajung in...
Majoritatea oamenilor care au psoriazis evita sa recunoasca acest lucru, in public, desi exista multi altii in...
Ni se intampla tuturor sa venim acasa insetati si sa dorim sa bem apa proaspata, din flaconul...
Aparitia cosurilor poate fi adesea inopinata, acestea ivindu-se tocmai cand avem un eveniment foarte important. Cauza lor...