Furie

Lista articolelor despre furie pe AflaCum.ro

Articole despre furie

Citeste cele mai noi articole despre furie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre furie, pe AflaCum.ro!

Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru a procesa emotiile negative si pentru a le atenua, inainte de a te baga in pat, nu se mai intampla asta: sentimentul de neliniste va creste, iar noaptea se poate transforma intr-un adevarat cosmar!

Cum influenteaza supararea/furia/mania somnul de noapte:

1. Furia iti strica somnul. Se stie ca stresul si sentimentele negative declanseaza o stare de alerta ca un raspuns. Astfel, procesul de adormire dar si calitatea somnului sunt afectate! In plus, s-a dovedit ca tulburarea somnului poate genera mai multa furie. Probabil, te vei trezi epuizat/a de dimineata, in loc sa te simti fresh. Se creeaza practic un ciclu nedorit: supararea duce la un somn prost, iar acesta din urma alimenteaza starea negativa!

Oamenii petrec o mare parte din timp la locul de munca. De aceea ar fi indicat sa muncim intr-un cadru adecvat, fara prea mult stres si fara conflicte care sa ne ingreuneze situatia si sa ne afecteze eficacitatea. Totusi, tensiunile nu pot fi mereu evitate. Si asta, in principal, din cauza persoanelor agresive, cele care vor sa impuna cu orice pret propriile idei.

De ce sunt oamenii agresivi! Psihologii asociaza agresivitatea cu nesiguranta, cu frica de esec, cu dorinta de a controla pe orice cale situatia.

Foarte multe persoane cred ca doar prin agresivitate pot creste calitatea muncii. Asa apar sefii satrapi, cei care impun anumite comportamente pe baza regulilor stricte, a fricii, intr-un final.
Acest sentiment pregnant are radacini adanci in societate. Agresivitatea era absolut necesara in vechime pentru barbat, care era obligat sa protejeze grupul din care facea parte si sa asigure hrana. Mai mult, educatia baietilor era facuta pe principiul agresivitatii. Chiar si astazi auzim expresia “Trebuie sa fii un dur, daca vrei sa devii barbat!”

Oricine poate avea diferite emotii neplacute de-a lungul vietii, datorita unor intamplari nefericite, ce pot cauza stari de frustrare si furie.

Iata cum puteti sa va exprimati durerea emotionala intr-un mod sanatos:

Apelati la ajutorul unui psiholog, care sa va ghideze in acest sens si sa va va ajute sa treceti peste momentele nefericite.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.