Inima, atac de cord

Lista articolelor despre inima si atac de cord pe AflaCum.ro

Articole despre inima si atac de cord

Citeste cele mai noi articole despre inima si atac de cord publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inima si atac de cord, pe AflaCum.ro!

Atacul de cord inseamna deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Pentru ca muschiul cardiac sa functioneze la parametri optimi, are nevoie, in mod constant, de o cantitate de sange bogata in oxigen, care ajunge la inima prin intermediul arterelor coronare.

Daca o boala coronariana se instaleaza, arterele coronare se ingusteaza si fluxul de sange devine insuficient. Grasimile, calciul, proteina, celulele inflamatorii aflate in interiorul arterelor formeaza placi de diverse dimensiuni. Daca un cheag de sange obstructioneaza complet artera, muschiul inimii nu va mai primi oxigen. La scurt timp, se va produce moartea celulelor muschiului inimii, iar leziunile vor fi permanente. Asa se produce un atac de cord.

Vindecarea muschiului inimii incepe imediat dupa ce s-a incheiat atacul de cord si dureaza aproximativ opt saptamani.

Fructele de padure ofera un gust unic si o aroma pe masura. Sunt , insa, benefice si pentru sanatate. Combat multe boli printre care si cele cardiovasculare. Iata un top al fructelor de padure care au grija de inima ta.

Cum sa ai grija de inima ta. Consuma aceste fructe de padure:

Murele contin polifenoli din plin. Acesti compusi previn bolile de inima. In plus, murele sunt bogate in calciu, vitaminele A si C, dar si fier.

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare, ce distribuie sangele in intregul organism.

Bolile de inima sunt principala cauza a decesului, atat in randul femeilor, cat si a barbatilor si reprezinta probleme care afecteaza structura si buna functionare a inimii si a vaselor de sange.

Unele dintre cele mai comune boli cardiovasculare sunt cele care afecteaza arterele coronare, bolile cardiace ischemice, aritmia cardiaca, arteroscleroza, angina pectorala, hipertensiunea, bolile cardiace congenitale si boala arterei periferice.

Stopul cardiac brusc, adesea confundat cu atacul de cord masiv, poate fi tratat si nu duce intotdeauna la decesul pacientului.

Iata cum trebuie acordat primul ajutor in caz de stop cardiac brusc:

In primul rand este important sa cunoasteti simptomele acestei conditii: pierderea brusca a cunostintei, oprirea respiratiei normale si lipsa semnelor vitale.

Fisticul este alaturi de migdale si nuci un fruct oleaginos cu beneficii miraculoase asupra sanatatii.

Fisticul consumat in stare cruda contine acizi grasi esentiali (Omega 3)vitamina E, zinc, magneziu, luteina si fibre. Potrivit cercetatorilor, consumul de fistic ne fereste de o serie de boli si imbunatateste starea generala a organismului.

Iata 5 beneficii ale consumului de fistic de care nu stiai

Daca un singur mar pe zi ne mentine sanatosi, consumul de nuci protejeaza inima si previne aparitia atacului vascular cerebral.

Conform unui studiu realizat la Centrul de cardiologie din Baltimore, SUA, s-a descoperit ca opt nuci pe zi tin arterele flexibile si inima sanatoasa.

Cand sa consumi nuci?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Regimul alimentar este factorul numarul unu in dezvoltarea bolilor de inima. Cand vine vorba de regim sau...
Prospect medicament Aspenter comprimate. Indicatii si mod de administare. Indicatii: Profilaxia recidivei infarctului miocardic Tratamentul infarctului miocardic...
Bolile de inima cuprind o varietate de afectiuni cardiovasculare, cum ar fi cele ce afecteaza vasele de...
Inainte de a discuta despre cum sa introduci mai multe alimente bogate in potasiu, in dieta, sa...
Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a deceselor la nivel mondial, iar atacul de cord este o complicatie...