Invatat, citit

Lista articolelor despre invatat si citit pe AflaCum.ro

Articole despre invatat si citit

Citeste cele mai noi articole despre invatat si citit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre invatat si citit, pe AflaCum.ro!

Copiii au nevoie de motivatie cand vine vorba de anumite activitati, cum ar fi cititul, deoarece majoritatea nu sunt interesati de acest lucru si prefera sa se joace pe computer.

Mai mult, invatatul si cititul sunt percepute de cei mici ca nefiind distractive, asadar este nevoie de multa rabdare si de cateva trucuri, pentru a-i face pe copii sa citeasca.

Iata cum poti fi acestia motivati sa citeasca:

Cititul/citirea este o abilitate foarte importanta pentru dezvoltarea socio-afectiva a individului. Cartile, in principal, dar si alte lecturi interesante nu trebuie sa lipseasca din lista de obiceiuri a omului modern. Sigur ca apetitul pentru citit trebuie invatat inca din copilarie, scoala, dar si educatia parintilor, avand un rol important in acest sens.

Sa vedem, asadar, de ce e bine sa citim des. Cititul:

Creste nivelul de inteligenta. Creierul uman e format din materie alba (cu rol de transmitere a semnalelor nervoase intre diferite zone ale creierulului) si materie cenusie (cu rol de prelucrare si de memorare a informatie). Cititul/citirea creste cantitatea de materia alba! Altfel spus, conxiunile din creier se inmultesc (datorita memorarii si prelucrarii informatiei asimilate prin citit), iar viteza cu care aceasta informatie e transmisa intre diferitele parti ale creierului creste.

O buna putere de concentrare este un lucru absolut necesar pentru elevi si angajati, deoarece ii face sa fie mai fericiti si mai bine organizati.

Iata cum va puteti imbunatati puterea de concentrare:

Formati-va puterea de concentrare, axandu-va zilnic, timp de 30 de minute, asupra unei singure sarcini de lucru. Dupa ce timpul a expirat, vedeti cat timp mai puteti continua activitatea, pana cand va opriti cu totul ( 5 -30 de minute).

Iata cateva sfaturi utile, daca intampinati probleme de concentrare atunci cand invatati:

1. Creati un spatiu propice concentrarii:

Alegeti un loc potrivit in care sa invatati, cum ar fi o camera linistita si fara distrageri (TV, animale de companie, intreruperi), in care va puteti concentra. Este important de asemenea sa va asezati intr-o pozitie confortabila si sa aveti o lumina buna, pentru a evita durerile de spate, de gat si de ochi, care va pot distrage de la invatat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.