Kebab, carne vita

Lista articolelor despre kebab si carne vita pe AflaCum.ro

Articole despre kebab si carne vita

Citeste cele mai noi articole despre kebab si carne vita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre kebab si carne vita, pe AflaCum.ro!

Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea  kıyma (carne tocata).

Acest tip de kebab presupune doar carne de miel (se accepta si un amestec de miel cu vita) ce este foarte estetic pe farfurie alaturi de un pilaf sau de un ghiveci de legume la care se poate alatura un iaurt diluat  din lapte de oaie (ayran) si nelipsita lipie. 

Iata o reteta simpla pentru a face Adana Kebab.

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca diferite boli.

Iata 7 alimente care trebuie evitate:

1. Rosiile in conserva sunt contraindicate, deoarece cutiile de aluminiu contin chimicale, ce pot produce boli de inima, diabet si obezitate.

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc si miel.

Ingrediente:

- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina,...
Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga...
Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in...
Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu...
Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza...