Mana, castraveti

Lista articolelor despre mana si castraveti pe AflaCum.ro

Articole despre mana si castraveti

Citeste cele mai noi articole despre mana si castraveti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mana si castraveti, pe AflaCum.ro!

Pseudoperonospora cubensis sau mana curcubitaceelor este boala cea mai raspandita la castraveti. Netratata, mana poate distruge recolta, asa ca trebuie sa ii acorzi atentia necesara!

Cum arata mana la castraveti:

- apar pete de culoare verde inchis pe partea superioara a frunzelor;

Fertilizarea pe baza de solutii chimice nu e solutia cea mai buna pentru gradina ta! Daca vrei sa mananci legume sanatoase, alege sa le stropesti cu o infuzie de drojdie. Legumele tratate in acest fel sunt mai bine protejate de mana si de fainare.

Ce trebuie sa faci

1. Incalzeste 4 litri de apa pana la o temperatura de cel mult 38 de grade Celsius (temperaturile mai ridicate omoara drojdiile).

Salata de castraveti e minunata oricand, mai ales in zilele calduroase de vara. E o gustare pe care multi romani o prefera si care merge in combinatie cu aproape orice fel principal. Reteta pe care ti-o prezentam azi se potriveste foarte bine alaturi de cartofii noi prajiti si de frigarui.

Salata de castraveti. Ingrediente;

- 500 grame castraveti;

Marginile frunzelor de la castraveti s-au ingalbenit? In acest caz, este vorba despre un dezechilibru( adesea o deficienta de potasiu) la nivelul plantei. Castravetii au un sezon de crestere relativ scurt si intra rapid in faza de fructificare. Totusi, procesul de ingalbenire a frunzelor poate fi intarziat cu ajutorul unui ingrasamant de casa.

Cum sa eviti ingalbenirea frunzelor la castravete. Ingrasamant de casa. Ai nevoie de:

- 100 grame de paine uscata;

Productia de rosii si de castraveti nu te multumeste? Probabil ca nu le oferi ingrasamant sau nu le tratezi cu fertilizatorul potrivit. Exista o solutie foarte eficienta pentru a mari rodul rosiilor si castravetilor. Aceasta metoda are la baza binecunoscutul otet de masa.

Cum sa cresti recolta de rosii si castraveti. Ai nevoie de:

- 200 mililitri de otet de masa 9%;

Castravetii se conserva, prin traditie, peste iarna. Cei mai multi dintre noi ii preferam la saramura sau in otet, consumandu-i pana primavara devreme. Exista , insa, si alte metode de conservare. Despre acestea vom scrie in materialul de mai jos.

Cum sa pastrezi castravetii. Congelarea:

1. Spala castravetii. Indiferent daca ai cumparat legumele din piata/magazin sau le-ai cules din gradina, e necesara o spalare serioasa. Produsele chimice din mediu, cum ar fi arsenul si plumbul, pot patrunde in solul in care cultivi castraveti. .Nu spala castravetii cu sapun sau detergent de vase! Apap e suficienta. A ceasta elimina pana la 98% din bacteriile si substantele chimice aflate pe coaja castravetilor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Castravetii au nevoie de ingrijire impotriva bolilor si daunatorilor inca de cand ii plantezi in pamant. Mana...
Fertilizarea este foarte importanta pentru o recolta bogata. Astazi, ne vom opri asupra unui fertilizator natural eficient...
Gestica mainilor poate fi esentiala, in anumite momente. Cand esti in pericol, cand trebuie sa transmiti ceva...
Castravetii sunt legume foarte populare in Romania si nu numai. Probabil, cei mai multi locuitori ai zonelor...
Vrei sa culegi rosii frumoase si sanatoase? Daca nu ai suficienta experienta in gradinarit, trebuie sa stii...
Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor...