Musaca, carne

Lista articolelor despre musaca si carne pe AflaCum.ro

Articole despre musaca si carne

Citeste cele mai noi articole despre musaca si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre musaca si carne, pe AflaCum.ro!

Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.

Musacaua de conopida are la baza carne macra de vita/porc si conopida.

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra.

Ingrediente:

- 300 grame taitei preparati in casa ori cumparati,
-  500 g carne macra,
- o ceapa mica,
- 3 linguri de unt,
- sare, piper,
- 2 linguri de pesmet.

Musacaua cu vinete este o mancare delicioasa care poate fi preparata vara cu vinete proaspete si iarna cu vinete congelate.

Ingrediente:

- 4 vinete mijlocii,
- 750 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de faina,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.

Mod de preparare:

O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza.

Ingrediente:

- o varza mijlocie,
- 750 g carne macra,
- o ceapa,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de pesmet,
- 4 linguri de smantana,
- sare, piper.

Mod de preparare:

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi...
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...