Obiceiuri somn, somn neodihnitor

Lista articolelor despre obiceiuri somn si somn neodihnitor pe AflaCum.ro

Articole despre obiceiuri somn si somn neodihnitor

Citeste cele mai noi articole despre obiceiuri somn si somn neodihnitor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre obiceiuri somn si somn neodihnitor, pe AflaCum.ro!

Somnul de slaba calitate afecteaza sanatatea. Probabil stim cu totii asta. Totusi, circa 35% dintre adulti dorm mai putin de 7 ore pe seara, in medie! Stresul si grijile sunt principalii vinovati pentru episoadele de somn neodihnitor sau pentru cele de insomnie. Putem, din fericire, imbunatati calitatea somnului, eliminand din rutina zilnica anumite obiceiuri!

Obiceiuri cotidiene care iti pot afecta calitatea somnului:

Mergi la culcare fara sa iti oferi momente de relaxare. La sfarsitul unei zile complicate, iti doresti sa pui capul pe o perna si sa dormi! Totusi, ar fi bine sa creezi un spatiu intre ziua stresanta si noaptea de odihna. Fa asta, apeland la anumite ritualuri de seara. Poti incerca sa citesti cateva pagini sau sa gusti ceva usor. Orice te relaxeaza e binevenit. Astfel, somnul va fi mai prodund si mai odihnitor!

Una dintre marile probleme ale omului din societatea moderna este insomnia. Stresul cotidian, problemele sociale si o alimentatie improprie sunt cele mai frecvente cauze ale somnului neodihnitor. Pe termen lung, insomnia poate duce la afectiuni mult mai grave. Pentru a evita aceste probleme, e necesar sa tratezi tulburarile de somn. Medicii recomanda tratamentul clasic(medicatia specifica).

Ca alternativa la medicamentele care pot provoca dependenta si alte tulburari ai cateva plante. Tot ce trebuie sa faci este sa plasezi planta in apropierea patului pe timp de noapte. Sa vedem despre ce flori care influenteaza pozitiv somnul este vorba:

Aloe Vera. De obicei, aceasta planta are rol estetic, fiind folosita, din plin, in industria frumusetii. In egala masura, aloe vera este foarte buna si impotriva insomniilor. Pe timp de noapte, aceasta planta elimina o cantitate sporita de oxigen, care, e demonstrat stiintific, ajuta la imbunatatirea calitatii somnului!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.