Odihna, somn zi

Lista articolelor despre odihna si somn zi pe AflaCum.ro

Articole despre odihna si somn zi

Citeste cele mai noi articole despre odihna si somn zi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre odihna si somn zi, pe AflaCum.ro!

Somnul in timpul zilei ajuta la incarcarea bateriilor, sporind puterea de concentrare si imbunatatind memoria. Iata cum puteti avea un somn odihnitor peste zi:

1. Incercati sa dormiti intre orele 12-15, deoarece in acest interval nivelul melatoninei este foarte ridicat si energia este foarte scazuta.

2. Dormiti numai 10-20 de minute, pentru a va odihni suficient si a evita ameteala atunci cand va treziti.

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si 8 ore pe noapte. Nici mai mult , nici mai putin. In ambele situatii, adica si daca te odihnesti prea mult si daca o faci prea putin, in mod regulat, o sa ai parte de probleme de sanatate. Despre lipsa somnului si ce cauzeaza acest obicei am mai vorbit. Hai sa vedem, in schimb, ce se poate intampla cu organismul tau daca dormi prea mult.

Dormi mai mult de 8 ore pe noapte? Poti intampina aceste probleme:

1. Crestere in greutate. Diferite studii arata ca atat perioadele scurte, cat si cele lungi de somn pot provoca diabet si obezitate. Nu e neaparat o regula, dar medicii sustin ca ne miscam mai putin decat ar trebui, motiv pentru care ne ingrasam. Ne trezim prea tarziu si nu avem timp de activitati fizice.

Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu varsta. Insomniile nu apar din senin. Ele sunt efecte ale stresului, ale anumitor afectiuni si nu numai. Exista chiar si mici obisnuinte cotidiene care iti pot strica somnul!

7 cauze mai putin cunoscute ale insomniei:

1. Lenjeria de pat sintetica. Lenjeria de pat din materiale naturale este mai rece si ofera o mai buna respirabilitate . De asemenea, acest tip de lenjerie absoarbe mai bine umezeala. In schimb, lenjeria de pat sintetica mentine caldura, devenind motivul transpiatiilor excesive de peste noapte. Din aceasta cauza, te vei tot foi in timpul noptii si, pe langa somnul neodihnitor, s-ar putea sa te trezesti cu ceva iritatii pe piele...

Somnul insuficient este o problema la scara larga in societatea moderna. Cel putin asta stim de la majoritatea specialistilor. In realitate, nu durata somnului este esentiala, ci tehnica pe care o folosim atunci cand dormim.

Somnul polifazic - somn putin, odihna suficienta

Stramosii nostri aveau o formula extrem de interesanta de somn. De asemenea, in istorie, au existat cateva minti geniale care au demonstrat ca se poate trai bine si eficient, dormind foarte putin. Sa vedem despre ce este vorba:

Somnul este esential pentru sanatatea organismului uman. In genere, specialistii spun ca e nevoie de o odihna de 7-8 ore pe noapte. Din punctul de vedere al astrologiei, fiecare semn are un numar prestabilit de ore de somn. Sa vedem despre ce este vorba.

Berbec. Pentru aceasta zodie de foc sunt suficiente 6-7 ore de somn pe noapte. E un nativ plin de energie, asa ca nu e un capat de tara daca nu-si face somnul de dupa-amiaza.

Taur. Aces semn de pamant este recunoscut pentru munca asidua pe care o depune. Din cauza asta, nici cu somnul nu se omoara. In jur de 5 ore, doarme in fiecare noapte.

Dietele sunt multe, diverse si destul de controversate. Unele isi ating scopul, fara sa existe efecte adverse, altele sunt adevarate pericole pentru sanatate. In general, asociem o dieta cu dorinta de a slabi. In realitate, dieta inseamna un regim alimentar care sa produca efecte pozitive asupra organismului. Stiai, spre exemplu, ca exista o dieta pentru...creier? Despre aceasta, in cele ce urmeaza.

Dieta pentru creier. Creierul uman nu doarme niciodata, dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de odihna pentru a functiona la parametri optimi. Stimularea sa inseamna repaus zilnic de la activitatile stresante, lectura, aer curat si o alimentatie potrivita. Daca il bombardezi toata ziua stand in fata calculatorului si a televizorului, vor aparea problemele. De asemenea, alimentatia este foarte importanta pentru sanatatea creierului uman.

Alimente potrivite in dieta pentru creier:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Relaxarea este o necesitate pentru minte, corp si spirit. Fara o relaxare adecvata, individul uman nu poate...