Pateu, carne iepure

Lista articolelor despre pateu si carne iepure pe AflaCum.ro

Articole despre pateu si carne iepure

Citeste cele mai noi articole despre pateu si carne iepure publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pateu si carne iepure, pe AflaCum.ro!

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Iata de ce ingrediente ai nevoie ca sa prepari in propria bucatarie pateu de iepure.

Ingrediente:

Pateul de casa din pui se face simplu si ofera un gust de neuitat! Daca doresti, poti sa folosesti pateul pentru prepararea unor delicioase oua umplute sau il poti servi intins pe felii de paine prajita!

Ingrediente:

- 700 grame de ficat de pui;

Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la marinat.

Ingrediente:

- un iepure,
- zarzavat de supa,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei,
- o frunza de dafin,
- 150 g arpagic,
- un paharel cu vin,
- o lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare

Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper.

Mirodeniile si zarzavatul sunt puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. Se prajeste usor o ceapa taiata felii cu o lingura de ulei.

Apreciata mai ales in Franta si Ungaria, carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa saraca in colesterol, dar cu numeroase proprietati curative pentru bolnavii de cancer.

Preparata sub forma de friptura sau de tocanita, carnea provenita de la iepurele de casa se mentina alba chiar si dupa fierbere, prajire sau fripta la gratar.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.