Peltea, coacaze

Lista articolelor despre peltea si coacaze pe AflaCum.ro

Articole despre peltea si coacaze

Citeste cele mai noi articole despre peltea si coacaze publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre peltea si coacaze, pe AflaCum.ro!

Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar.

Produsul final are consistenta gelatinoasa, elastica si transparenta, similara cu a jeleului. Zeama pentru pelteaua de coacaze se poate obtine in doua feluri.

In continuare, noi va prezentam ambele variante pentru care este nevoie de aceleasi ingrediente.

Coacazii se dezvolta foarte bine in aproape orice tip de sol, daca li se ofera ingrijirea adecvata. De obicei, exista cateva greseli comune ce afecteaza in mod decisiv recolta de coacaze, mai ales daca ne referim la coacazul negru.

Greseli de cultivare a coacazilor.

1. Lipsa de apa. Cocazul are nevoie de umiditate pentru a se dezvolta armonios. Coacazul negru sufera cel mai mult de pe urma secetei. Tufele vor creste cu greutate, in lipsa umiditatii solului, iar fructele vor fi mai putine si mai mici, cu coaja groasa si densa.

Vrei sa mananci ceva racoritor, mai ales in zilele toride de vara? Ai putea incerca o inghetata din comert sau poate vrei ceva natural, facut chiar de tine? Daca alegi a doua varianta, iti prezentam o solutie foarte gustoasa si sanatoasa: gheata de fructe. Ti se pare ciudata denumirea? Incearca reteta! Iti garantam ca iti va placea!

Gheata de fructe. Ai nevoie de:

- mai multe tipuri de fructe( caise, kiwi, struguri, coacaze, capsuni etc)

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

1. Curata fructele si spala-le( murele nu se spala sub jet, deoarece sunt fragile. Pune-le in strecuratoare si scufunda-le in apa de cateva ori).

2. Scurge bine apa, punanad fructele intr-o sita sau pe servetele absorbante.

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert gutuile,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Se spala merele, se taie in patru si fiecare sfert inca in doua, fara sa se curete de coaja si fara sa se scoata samburii.

Se pun intr-o cratita, in apa, pe masura ce sunt taiate, ca sa nu se innegreasca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se...
Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada. Ingrediente: ...
Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.Daca doriti, spre exemplu sa preparati...
Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe...
Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie. Din ele se...