Peste la cuptor, saramura

Lista articolelor despre peste la cuptor si saramura pe AflaCum.ro

Articole despre peste la cuptor si saramura

Citeste cele mai noi articole despre peste la cuptor si saramura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre peste la cuptor si saramura, pe AflaCum.ro!

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Scos din meniu de majoritatea restaurantelor, platica este cel mai frumos peste de apa dulce in opinia pescarilor. La noi in tara platica traieste in Dunare si in lacurile de campie si ses.

Acest peste se prepara la fel ca si crapul, adica sub forma de plachie, saramura sau la cuptor cu legume. Noi va propunem o reteta de platica la cuptor usor de obtinut si foarte sanatoasa.

Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o varza murata gustoasa si rezistenta, e nevoie sa respecti cu strictete reteta clasica.

Ce trebuie sa faci:

- alege varza. Trebuie sa fie bine coapta, indesata, alba si cu foi subtirele (le vei folosi la sarmale).

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.

Este indicata inclusiv pentru copii datorita valorii sale nutritive si a aromei inconfundabile obtinuta in urma asocierii dintre peste si ciuperci.

Aceasta reteta se prepara relativ repede (aproximativ 50 de minute) si are la baza un peste din familia sturionilor in combinatie cu ciuperci, zarzavat de supa si mirodenii.

Ingrediente:

- 1,5 kg peste (morun, nisetru sau pastruga)

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti cu bucatile de peste ramase, noi va propunem o reteta de peste la cuptor cu sos alb.

Ingrediente:

- 1,5 kg peste,

Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult deoarece carnea se poate faramita la servire.

Ingrediente:

- 1,5 kg calcan,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura...
O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente...
Alaturi de saramura de crap si saramura de biban, un alt peste de apa dulce, numai bun...
Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau...
Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului. Din acest...
Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand...