Plante, plante interior

Lista articolelor despre plante si plante interior pe AflaCum.ro

Articole despre plante si plante interior

Citeste cele mai noi articole despre plante si plante interior publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plante si plante interior, pe AflaCum.ro!

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest gen mor din cauza ingrijirii exagerate. Gradinaritul de interior presupune un climat artificial in care toate plantele au nevoie de o perioada de acomodare. Asadar, nu te impacienta, daca vezi cateva frunze picate la inceput! Mai bine concentreaza-te pe aflarea conditiilor de crestere in functie de tipul plantei! Abia apoi, poti rezolva o problema!

Iata cateva greseli comune de ingrijire a plantelor de interior:

1. Udarea excesiva. Ucigasul numarul unu al plantelor de apartament este apa in exces. Udarile necontrolate provoaca putrezirea radacinilor. Nu lasa, asadar, plantele din interior sa balteasca si, mai ales, nu le uda pe toate dupa acelasi program. Unele au nevoie de apa mai multa, altele de umiditate scazuta!

Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca nu sunt supuse intemperiilor si daunatorilor, precum cele aflate in natura. Un element esential pentru bunastarea plantelor il reprezinta ingrasamantul. Un pamant fertil va asigura, evident, o buna dezvoltare a plantei atat de dragi tie.

Poti folosi ingrasaminte chimice din comert. Noi iti recomandam, in schimb, o varianta naturala, la indemana. Este vorba despre ingrasamantul din coji de cartofi!

Ai nevoie de:

Plantele de interior au nevoie de o ingrijire adecvata, chiar daca sunt ferite de intemperii. Indepartarea frunzelor si florilor bolnave, aplicarea de solutii antiparaziti si adaugarea dozei necesare de ingrasamant sunt principalele activitati, daca vrei sa ai o floare de interior sanatoasa.

Ingrasamantul poate face diferenta intre o planta sanatoasa, cu o durata de viata mare si una insuficient dezvoltata, care va trai mai putin. Pentru azi, ti-am pregatit o reteta de ingrasamant natural cunoscuta printre cei mai in varsta. Bunicile noastre foloseau aceasta combinatie.

Ingrasamant de la bunica. Ai nevoie de:

Plantele de interior ne fac viata mai frumoasa, mai colorata. Unele, insa, nu sunt chiar sanatoase. Iti prezentam, asadar, topul celor mai toxice plante pe care le tinem in locuinte!
Plante de interior toxice:

Iedera este o planta cataratoare, foarte populara in Europa. Multi romani o cresc pe macar un perete al casei. Mare atentie, insa! Nu lasati copiii sa guste din frunzele acestei plante! Sunt toxice, puntadu-se instala delirul si chiar starile de lesin.

Leandrul creste pana la 5 metri si dezvolta flori albe, rosii sau galbui, ce emana un miros foarte placut. Lemnul, scoarta si frunzele leandrului sunt utilizate in medicina. Totusi, sa nu va dea prin cap sa consumati frunzele sau semintele acestei plate! Sunt extrem de toxice: provoaca stari de greata, arsuri intestinale, atacuri cerebrale, coma si chiar decesul!

Iti iubesti plantele de interior, cu siguranta! Dar te pricepi, oare, sa le ingrijesti in mod adecvat? Una dintre cele mai comune greseli in ingrijirea plantelor este udarea excesiva, un fenomen care le poate ucide, mai ales pe termen lung! De aceea te invatam, in cele ce urmeaza, cum sa uzi floarea preferata in mod corect!

Uda plantele in mod corespunzator:

1. Verifica solul din ghiveci cu ajutorul unui deget. Introdu degetul in sol cam 2,5 centimetri. Daca, in acea zona, simti ca pamantul este inca umed, nu trebuie sa mai uzi planta! Incearca, din nou, a doua zi. Vei mai uda floarea preferata doar cand solul se va usca.

Plantele de interior nu reprezinta doar elemente decorative, asa cum multi oameni cred. Mai important, ele imbunatatesc microclimatul din case, stabilizand nivelul de umiditate din aer si oferind oxigen.

Iti prezentam, astazi, zece plante minunate, care ajuta la imbunatatirea microclimatului din casa ta.

CINCI PLANTE CE REDUC UMIDITATEA

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...
Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...
Plantele ofilite pot fi salvate. Exista o singura conditie: radacinile sa fie in stare buna! Asadar, mai...
Florile pot schimba radical in bine aspectul oricarei locuinte, indiferent de marimea si de complexitatea acesteia din...
Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa...