Plante comestibile, bucatarie

Lista articolelor despre plante comestibile si bucatarie pe AflaCum.ro

Articole despre plante comestibile si bucatarie

Citeste cele mai noi articole despre plante comestibile si bucatarie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plante comestibile si bucatarie, pe AflaCum.ro!

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi grozav sa ai la indemana ierburi organice pe care sa le folosesti cu placere si incredere in diferitele tipuri de mancare, nu-i asa? Ei, afla ca se poate! Poti creste anumite plante comestibile chiar pe un pervaz!

Plante comestibile pe care le poti creste in bucatarie:

Salata verde. Cultivarea sakatei e o sarcina destul de simpla. Plaseaza radacina intr-un borcan plin cu apa, fara sa scufunzi varful tulpinii. Pune borcanul la soar si nu uita sa pulverizati apa pe radacina , din cand in cand, pentru a evita uscarea acesteia. Dupa cateva zile, se vor forma radacini noi si chiar frunzulite. La o saptamana distanta, muta planta intr-=un ghiveci, lasand frunzele deasupra solului. Dupa alte 2-3 saptamani, vei culege deja recolta! Ca solutie anternativa, poti planta salata direct in sol. In acest caz, planta trebuie udata intens pe parcursul primei saptamani, pana cand apar primii germeni.

Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor de spate(antistropi) sau backsplash, asa cum se numesc in limba engleza, reprezinta o solutie! Aceste panouri vor sublinia zonele mici, cum ar fi spatiul din spatele aragazului, chiuvetei, cazii sau blaturilor. In plus, nu e deloc dificil sa montezi backsplash!

Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu baia cu ajutorul panourilor de spate(backsplash):

1. Pregatirea peretilor.

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece mai mult timp in bucatarie pentru a gati. De aceea au aparut trucuri ce reduc semnificativ acest timp si chiar ofera un gust mai bun mancarii.

Iata o lista de sfaturi gastronomice, care te vor ajuta fie sa gatesti mai rapid, fie sa cureti repede si eficient suprafetele murdare din bucatarie:

1. Pulverizator de zahar. Ai o reteta care necesita zahar pudra, dar nu ai asa ceva in bucatarie? Poti sa obtii pudra din zahar normal. Pune zaharul intr-o moara de condimente(bine curatata, in prealabil) si macina zaharul pana obtii pudra de care ai nevoie.

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa tii cont de aceste trucuri adunate din bucatariile gospodinelor. Garantam ca iti vor usura munca.

Intr-un alt articol(apasa aici pentru a-l citi), iti prezentam trucuri numai bune pentru activitatea ta din bucatarie. Am mai descoperit cateva, pe care vrem sa ti le impartasim

1. Legume mai crocante. Pune legumele in apa rece, inainte de a le gati. Ai grija sa fie si o jumatate de cartof in apa respectiva.

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos. Nu te altceva, dar iti vor usura munca in bucatarie.

1. Marinarea carnii. Pentru eficienta maxima, marineaza carnea in bere blonda, amestecata cu sare, sos de soia si piper.

2. Sare in exces. Daca ai scapat prea multa sare in ciorba, cufunda in oala o bucata de tifon in care ai pus cateva linguri de orez. Acesta va absorbi sarea in exces.

Ai o bucatarie mica in care simti ca nu ai loc sa faci nimic, ca te sufoci? N-ar trebui sa fie deloc asa. O bucatarie mica poate sa fie la fel de functionala ca una mare. Cel mai probabil, nu ai organizat spatiul asa cum se cuvine. Poti oricand sa regandesti totul. Iti oferim cateva idei.

1. Profita din plin de spatiul pe verticala. Foloseste toti peretii bucatariei. Nu este recomandat sa imbraci bucataria in mobila si dulapuri suspendate. In schimb, poti folosi rafturi si etajere deschise. Rafturile din sticla sunt de asemenea o solutie. Transparaneta inseamna spatiu.

2. Axeaza-te pe alb, fara sa instalezi monotonia(nu renunta complet la culorile preferate). Combina culorile cu inox. Inoxul prin luciul sau ofera spatialitate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cutitele de bucatarie sunt foarte importante pentru orice gospodina! Cu cat sunt mai ascutite, cu atat iti...
Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si...
Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca...
Bucatariile se dovedesc adesea a fi neincapatoare, oricat de mari ar fi. Pentru a evita acest neajuns,...
Produsele de curatare din comert nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie pentru mentinerea curateniei in bucatarie!...
Adesea bucatariile pot fi neincapatoare, deoarece tindem sa adunam in ele multe lucruri inutile. Iata 15 articole...