Primul ajutor, atac de cord

Lista articolelor despre primul ajutor si atac de cord pe AflaCum.ro

Articole despre primul ajutor si atac de cord

Citeste cele mai noi articole despre primul ajutor si atac de cord publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre primul ajutor si atac de cord, pe AflaCum.ro!

Stopul cardiac brusc, adesea confundat cu atacul de cord masiv, poate fi tratat si nu duce intotdeauna la decesul pacientului.

Iata cum trebuie acordat primul ajutor in caz de stop cardiac brusc:

In primul rand este important sa cunoasteti simptomele acestei conditii: pierderea brusca a cunostintei, oprirea respiratiei normale si lipsa semnelor vitale.

Atacul de cord inseamna deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Pentru ca muschiul cardiac sa functioneze la parametri optimi, are nevoie, in mod constant, de o cantitate de sange bogata in oxigen, care ajunge la inima prin intermediul arterelor coronare.

Daca o boala coronariana se instaleaza, arterele coronare se ingusteaza si fluxul de sange devine insuficient. Grasimile, calciul, proteina, celulele inflamatorii aflate in interiorul arterelor formeaza placi de diverse dimensiuni. Daca un cheag de sange obstructioneaza complet artera, muschiul inimii nu va mai primi oxigen. La scurt timp, se va produce moartea celulelor muschiului inimii, iar leziunile vor fi permanente. Asa se produce un atac de cord.

Vindecarea muschiului inimii incepe imediat dupa ce s-a incheiat atacul de cord si dureaza aproximativ opt saptamani.

Iata cum puteti da primul ajutor, daca nu aveti la indemana niciun fel de bandaje:

Spalati bine rana cu rivanol sau apa oxigenata, pentru a omori microbii. Daca nu aveti asa ceva la indemana, puteti folosi bauturi carbogazoase sau apa plata. Evitati grasimile, laptele si sucurile naturale (mai ales cele cu pulpa sau acide), deoarece pot cauza probleme.

Folositi orice fel de banda adeziva pe care o aveti la indemana acasa sau in masina, deoarece aceasta va fi aplicata temporar.

Plagile prin injunghiere sunt extrem de dureroase si pot fi chiar mortale. Acest tip de rani necesita o ingrijire imediata, pentru oprirea sangerarii si diminuarea durerii, pana cand victima primeste ingrijire medicala.

Iata cum se acorda primul ajutor in cazul plagilor prin injunghiere:

Analizati situatia inainte de a va implica. Injunghierile sunt evenimente violente bruste, iar atacatorul se poate afla inca in apropiere, amenintand si alte persoane. Asadar, aveti grija sa nu va transformati la randul vostru in victima unei injunghieri si apropiati-va de persoana injunghiata, numai dupa ce va asigurati ca sunteti in afara oricarui pericol.

Iata ce trebuie sa faceti pentru a acorda primul ajutor unei persoane care lesina:

Imbratisati de la spate persoana in cauza.

Dupa ce ati prins pacientul desprindeti-va incet bratele, fara a incerca sa-l tineti in picioare.

Iata cateva sfaturi despre cum sa ofero primul ajutor unei pisici care si-a rupt piciorul.

Pregatirea bandajelor si a pisicii:

Scoateti fasele de pansament din ambalaj si puneti-le la indemana, langa locul unde va avea loc procedura.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a deceselor la nivel mondial, iar atacul de cord este o complicatie...