Protectie solara

Lista articolelor despre protectie solara pe AflaCum.ro

Articole despre protectie solara

Citeste cele mai noi articole despre protectie solara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre protectie solara, pe AflaCum.ro!

Orice om ar trebui sa se bucure de soare, de vitamina D pe care acesta o furnizeaza organismului. Din pacate, unii nu au voie sa stea in lumina soarelui din cauza diverselor afectiuni. Altii, desi sanatosi, nu sunt indragostiti de soare. Cei mai multi, insa, se bucura exagerat de caldura soarelui, fara sa constientizeze ca exista riscuri majore odata cu expunerea prelungita.

Prea mult soare poate fi daunator. Supraexpunerea provoaca riduri, arsuri si leziuni ale pielii. De asemenea, creste riscul aparitiei cancerului de piele. De aceea ori de cate ori  intram in contact cu soarele, pe o perioada mai lunga, e bine sa ne protejam. Iata cum o putem face:

Protectie pe baza de creme

Daca ai pielea subtire sau fina, e foarte posibil sa ai o piele sensibila.

Cel mai probabil te arde foarte usor soarele, iar pielea ta reactioneaza violent daca un produs cosmetic e prea puternic. Desi cele mai multe cosmetice sunt inacceptabile pentru tenul tau, exista o cale de a il ingrji.

- E o idee buna sa vizitezi un dermatolog. Dermatologii sunt specialisti ai pielii si pot stabili exact cat de sensibila este a ta. O alta optiune e sa faci teste alergologice pentru a descoperi ce anume face ca pielea ta sa o ia razna. Daca vizitele la specialisti nu reprezinta o optiune pentru tine, un mod simplu de a vedea ce produs e bun pentru tenul tau, este aplicarea unei mostre din fiecare produs pe care il cumperi – machiaj, crema hidratanta, lotiune de plaja sau solutie de curatat – pe mici parti de pe fata, precum linia mandibulara. Chiar daca crezi ca testarea pielii de pe interiorul inchieiturii mainii e adecvata, aceasta portiune poate sa nu fie la fel de sensibila ca cea de pe fata ta, asa ca acest test nu e neaparat specific pentru a vedea reactiile pielii.

Hiperpigmentarea este colorarea mai inchisa a unor pete pe piele.

Aceste pete devin mai inchise la culoare decat pielea normala inconjuratoare. Hiperpigmentarea e cauzata de expunerea excesiva la soare, rezultand in productia intensa de melanina. Melanina e cea care da culoare pielii. Chiar mai mult, cicatricile de pe piele datorate ranilor sau urmele de acnee pot deveni mai inchise la culoare atunci cand sunt expuse la soare. Desi acest lucru nu e periculos, e posibil sa iti doresti indepartarea acestora pentru a-ti imbunatati aspectul. Consulta-ti dermatologul pentru ca acesta sa-ti poata prescrie medicamentele pe care le poti lua pentru a trata petele inchise la culoare. Aceste medicamente si tratamente pot fi cumparate din orice farmacie.

Iata pasii care trebui urmati pentru a putea scapa de hiperpigmentare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.