Raceala, igiena

Lista articolelor despre raceala si igiena pe AflaCum.ro

Articole despre raceala si igiena

Citeste cele mai noi articole despre raceala si igiena publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre raceala si igiena, pe AflaCum.ro!

Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem feri in totalitate de virusuri, care circula peste tot prin atmosfera si ne pot imbolnavi, insa putem fi preventivi. Igiena este esentiala, daca dorim sa reducem riscul de imbolnavire.

Exista obiecte pe care le folosim frecvent si care sunt o adevarata sursa de microbi, de virusuri. Tocmai de aceea e bine sa le curatam des pentru a reduce riscul de imboolnavire. Ce foloseste omul modern in mod frecvent? Evident ca este vorba despre telefonul mobil, de care putini oameni de despart pe parcursul unei zile.

Telefonul mobil. Nu e deloc greu sa cureti telefonul. Ai nevoie de o carpa din microfibre si putin spirt/substanta de curatat sticla. Daca ai timp si esti rabdator/oare, dezinfecteaza telefonul mobil de doua/trei ori pe zi. Virusurile vor fi astfel indepartate eficient.

Raceala poate fi invinsa cu ajutorul tratamentului clasic(sirop de tuse, medicamente pentru reducerea durerii si decongestinante nazale) si/sau cu ajutorul tratamentelor naturale. Despre acestea din urma vom scrie in cele ce urmeaza.

Tratamente babesti impotriva racelii:

Mere coapte. Acestea lupta contra durerilor de gat. Scobeste miezul merelor(folsoeste 3 mere), scoate-le semintele. Unge mere cu miere,, apoi baga-le la copt pentru jumatate de ora, in cuptorul incalzit la 180 grade. Mananca merele copate dupa ce s-au racit. Vei consuma, astfel, suficienta pectina, un compus organic ce creeaza un scut de aparare la nivelul gatului. Mai mult, mierea va actiona ca un dezinfectant.

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza, inseamna ca in organism exista o infectie sau, mult mai rar, alte probleme mai grave precum cancerul! Iata alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre febra:

- cand faci febra, organismul lupta impotriva unei infectii. Hipotalamusul este o portiune veche a creierului care controleaza temperatura. Uneori, el o fixeaza la o valoare mai inalta, spre exemplu pentru a lupta mai bine impotriva unei infectii. Febra este, asadar, un mecanism de aparare.

- frisoanele se instaleaza cand corpul trebuie sa produca acea diferenta in plus pana la valoarea fixata de catre hipotalamus. In contractiile musculare rezulta caldura.

Pentru a fi sanatos, e necesar sa respecti cu strictete regulile de igiena! In caz contrar, efectele nu vor fi aceleasi. Pentru multe persoane, poate fi o surpriza faptul ca au gresit anumite reguli de baza toata viata lor! Am studiat cu atentie modul in care o persoana obisnuita respecta regulile de igiena si am scos la iveala cele mai frecvente greseli. Iti sugeram sa tii cont de aceasta lista si sa ai grija de tine in mod corespunzator!

Cele mai frecevente greseli de igiena:

1. Faci dus/baie prea des. Poate suna ciudat, dar spalarea corpului in mod frecvent este la fel de nociva precum igiena precara! Potrivit expertilor in boli infectioase de la Universitatea Columbia, prea multe dusuri provoaca uscarea si craparea pielii, ceea ce invita microbii in corp! Expertii recomanda sa faci dus maximum o data pe zi. In ceea ce priveste spalarea parului, e suficient sa o faci de maximum 2 ori pe saptamana, indiferent de grasimea scalpului. Daca , spre exemplu, ai pielea grasa si te speli pe cap frecvent nu vei face altceva decat sa provoci ingrasarea scalpului!

Raceala sunt dusmani traditionali in perioadda rece a anului. Ele pot fi combatute, insa, cu un refim de viata sanatos, adica alimentatie potrivita, somn adecvat si evitarea zonelor aglomerate. Daca, din pacate, raceala te-a luat de nas, o poti dovedi cu ajutorul medicatiei de specialitate sau folosind plantele de mai jos.

Plante care te ajuta sa combati raceala si gripa:

Echinacee. E bogata in polizaharide. Acestea au rolul de a stimula producerea de limfocite, responsabile cu bacteriile si virusurile. Recomandata este tinctura de echinacee. Consuma o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, intr-o cana de apa.

Schimbarile bruste de temperatura nu ne fac deloc bine. Putem deveni meteosensibili si chiar ne putem imbolnavi grav. Despre cum trebuie sa reactionam la schimbarile radicale de temperatura, in cele ce urmeaza.

Cauzele meteosenbilitatii:

- stai prea mult timp in spatii inchise, iar organismull isi pierde puterea de adaptare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pe langa asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea si alte intrebuintari, dupa cum...
Nimeni nu este imun in fata racelilor comune, deoarece acestea pot fi cauzate de 200 de virusi,...
Tusea nu e doar foarte suparatoare, ci poate provoca dureri grave de gat, ii poate enerva pe...
Toamna si iarna sunt anotimpurile in care vremea devine mai rece si atrage dupa sine o serie...
Este minunat sa arati intotdeauna bine. Totusi, este important de retinut ca hormonii te pot face sa...
Citeste prospectul medicamentului TheraFlu Exta raceala si gripa si afla pentru ce este indicat si cum se...