Raci, raci fierti

Lista articolelor despre raci si raci fierti pe AflaCum.ro

Articole despre raci si raci fierti

Citeste cele mai noi articole despre raci si raci fierti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre raci si raci fierti, pe AflaCum.ro!

Racii sunt animale solitare al caror habitat il reprezinta baltile curgatoare, lacurile, raurile si Delta Dunarii.

Desi femela depune toamna sute de oua din care ies de abia in luna mai a anului urmator pui vii, racii sunt o specie in continua scadere numerica la noi in tara, datorita sensibilitatii lor la calitatea apei. Pentru amatorii de crustacee, cea mai simpla reteta pe care o pot pregati in propria bucatarie sunt racii fierti. Tot din crustacee se mai pot pregati raci umpluti sau pilaf cu codite de raci, retete marinaresti apreciate mai ales in Delta Dunarii.

Ingrediente:

Midiile fac parte din categoria fructelor de mare alaturi de homari, crabi, calamari, caracatite si scoici si sunt servite, dupa preferinta, cu sau fara scoica.

Pentru cei care nu au mai pregatit midii in propria bucatarie este bine de stiut ca acestea trebuie sa fie vii, la fel ca si racii atunci cand se pun la fiert.

Testul prospetimii:

Scordoleaua este o mancare gatita in special in Delta Dunarii si are origini lipovene.

Aceasta mancare se prepara din peste si raci in combinatie cu o crema untoasa din care nu lipsesc nucile si usturoiul pisat.

Ingrediente:

- 18 raci mijlocii,
- 50 nuci,
- o felie de paine,
- cativa catei de usturoi,
- 100 g ulei,
- 1 lingura otet,
- sare.

Mod de preparare:

Pregatit doar din cozi sau din raci intregi, pilaful de crustacee este un preparat obisnuit in Delta Dunarii sau la mare.

Ingrediente:

- 18 raci mijlocii,
- 3 l apa,
- 1 lingura sare,
- 3 catei de usturoi,
- 10 boabe de piper,
- 6 linguri de ulei,
- 1 ceasca mare de orez.

Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.

Ingrediente:

- 24 raci mici,
- 3 catei de usturoi,
- 12 boabe de piper,
- sare.

Pentru prajit:

- 3 linguri de faina,
- ½ ceasca de apa,
- sare,
- 3 linguri de ulei.