Rizoto

Lista articolelor despre rizoto pe AflaCum.ro

Articole despre rizoto

Citeste cele mai noi articole despre rizoto publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rizoto, pe AflaCum.ro!

Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.

Ingrediente:

- o ceasca orez,

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi.

Iata cum se prepara mancarea de rinichi in combinatie cu rizoto si ficat.

Ingrediente rizoto cu ficat:

Pentru aceasta reteta cu orez, se foloseste creier de vitel fiert cu ciuperci si sos

Ingrediente:

- un creier de vitel sau vaca,
- 100 grame ciuperci,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingura de faina,
- un galbenus,
- 2 linguri de smantana,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti zeama de carne,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere.

Ingrediente:

- 1 1/2 ceasca de orez,
- 3 linguri de unt,
- 4 cesti zeama de carne,
- 200 g ficat,
- unt proaspat (cat o nuca), sare.

Rizoto este un preparat culinar de origine italiana, foarte reusit pentru ca se poate asezona aproape cu orice ingredient: peste, carne, ciuperci, fructe de mare, branza, verdeturi, dar si sos de rosii.

Pentru a prepara un rizoto cu sos de rosii reusit, este recomandat sa alegeti din supermarket doar 2 tipuri de orez: Arborio sau Carnaroli.

Ingrediente risoto:

- 1 1/2 ceasca orez,
- 2 linguri de unt,
- 3 cesti zeama de carne,
- 2 linguri de branza rasa,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Ingrediente sos rosii: