Soc, lamai

Lista articolelor despre soc si lamai pe AflaCum.ro

Articole despre soc si lamai

Citeste cele mai noi articole despre soc si lamai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre soc si lamai, pe AflaCum.ro!

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Daca n-ai facut niciodata socata, e pacat sa nu incerci! Iata cum se prepara aceasta minunata bautura.

Ingrediente:

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 100 ml de vin alb;

Lamaia este cunoscuta pentru bogatia de vitamina C, insa contine si alte substante nutritive excelente pentru organism! Vorbim despre vitamine(A, E, B6), acid folic, acid pantotenic, tiamina, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc si fosfor.

De ce bine sa mananci lamaie:

- sustine sistemul imunitar. Lamaia reprezinta un puternic antioxidant, fiind recomandata in caz de raceala, gripa, infectii ale tractului respirator si infectii urinare;

Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!

Dulceata de lamai. Ingrediente:

- un kilogram de lamai;

Cand te afli in salbaticie, exista intotdeauna sansa de a da peste pe o planta otravitoare. Cei mai expusi pericolelor sunt copiii, a caror curiozitate este mereu uriasa. Iata topul celor mai periculoase plante din lume: unele se afla in salbaticie, altele, chiar in casele si in gradinile oamenilor!

1. Piciorul-cocsului(Ranunculus repens) prefera pajistile montane, locurile mlastinoase si pe malurile apelor. Exista mai multe specii de ranunculus, cele mai multe dintre ele fiind otravitoare.

De ce este periculoasa? Contine o seva toxica ce poate provoca basici la nivelul pielii. La contactul cu membrana mucoasa provoaca tuse si spasm laringian. Daca patrunde in ochi, poate provoca orbire temporara.

Ficatul este supus zilnic unui amalgam de fenomene negative, de la alimentatia nesanatoasa, la stres si pana la odihna insuficienta. Bombardamentul cotidian trebuie combatut, iar detoxifierea este obligatorie, daca doresti ca ficatul sa functioneze la parametri optimi.

Regimul alimentar este esential in sanatatea ficatului. Asigurarea substantelor nutritive importante, necesare ficatului, din alimentele pe care le consumam, este foarte importanta pentru mentinerea functiei hepatice corespunzatoare, mai ales, in conditiile in care bolile hepatice pot trece neobservate timp indelungat, inainte de a se agrava si de a deveni mai greu de tratat.

Iata o metoda naturala de detoxifiere a ficatului. Ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un ficat sanatos te scapa de toxinele si de bacteriile din corp si iti menajeaza sanatatea. Daca...
Cresterea unui lamai in casa poate fi o experienta minunata, datorita miresmei pe care o emana. Acest...
Starea de soc apare atunci cand in corp nu circula suficient sange si nu exista destul oxigen. ...
O inghetata de citrice preparata din zeama de la portocale si lamai este un mod ideal de...
O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai. Pentru ca marmelada sa nu...
Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar...