Spanac, paste

Lista articolelor despre spanac si paste pe AflaCum.ro

Articole despre spanac si paste

Citeste cele mai noi articole despre spanac si paste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre spanac si paste, pe AflaCum.ro!

Inrosirea oualelor de Paste simbolizeaza in credinta ortodoxa mormantul lui Iisus Hristos care s-a deschis in noaptea Invierii.

Incondeierea oualelor a devenit un ritual pentru lumea crestina si, ca in fiecare an ne procuram din timp toate ingredientele necesare pentru vopsirea oualelor, dar si pentru masa de Paste in general.

Daca doresti sa vopsesti ouale cu produse naturale, fara sa mai folosesti coloranti alimentari, o poti face folosind suc de fructe sau legume. In functie de culoarea dorita poti folosi:

Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, speranta mantuirii si a vietii vesnice. Ortodocsii incep sarbatoarea odata cu postul de 5 saptamani.

Traditii si superstitii de Paste:

- in Joia Mare, in zonele rurale se inceteaza orice munca a campului. Tarani se muta in gosopodarie pentru curatenia casei si a curtii;

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe intotdeauna intr-o zi de luni. Mai exact, cu 6 zile inainte de Paste. In aceasta perioada, credinciosii isi aduc aminte pas cu pas de calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului si invingerea mortii; o cale care se incheie cu evenimentul cel mai important: Invierea.

Ce reprezinta Saptamana Mare/ Patimilor? Cele 6 zile din aceasta perioada sfanta au rolul de a aminti credinciosilor prin ce cazne a trebuit sa treaca Hristos pana la momentul Invierii. Altfel spus, credinciosii se pregatesc pentru unul dintre marile evenimente ale crestinatatii. E o pregatire atat spirituala, cat si trupeasca. In Saptamana Mare, postul se inaspreste. In anumite zone ale tarii, precum Maramures si Bihor, aceasta perioada mai e numita si Saptamana Neagra.

Traditii in Saptamana Mare:

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!

Cum sa faci somon cu smantana, rosii si spanac. Ingrediente:

- 4 fileuri dezosate de somon;

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:

- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;

Kangkong, denumit si spanac chinezesc sau spanac de apa, este o planta semiacvatica, comestibila, folosita mai ales in bucataria din Asia de Sud-Est. Are o aroma asemanatoare cu spanacul clasic. Daca vrei sa cresti kangkong in propria gospodarie, o poti face cu destul de multa usurinta atat in interior, cat si in gradina. Ai nevoie doar de o sursa constanta de apa.

Spanacul chinezesc poate fi cultivat din seminte, din rasaduri si chiar din butasi.

Cum sa cultivi kangkong, spanacul chinezesc. Plantarea semintelor:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spanacul este excelent intr-o multime de mancaruri, precum salatele, supele si soteurile. Planta se dezvolta bine pe...
Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia,...
Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte...
Daca nu aveti prea multa rabdare in gradina sau doriti sa dati o ocupatie copiilor fara a-i...
Pastele sunt cea mai buna alegere, atunci cand vrei sa mananci usor. Dar stii sa le prepari...
Tot mai multi romani se simt atrasi, in ultima perioada, de retetele cu aer exotic. Ne referim...