Taietura, cort

Lista articolelor despre taietura si cort pe AflaCum.ro

Articole despre taietura si cort

Citeste cele mai noi articole despre taietura si cort publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre taietura si cort, pe AflaCum.ro!

Vara, mare, plaja...Reteta perfecta pentru un concediu de vis. Daca ai hotarat sa mergi la mare, dar nu ai suficienti bani pentru a plati cazarea, e timpul sa iei in calcul cortul. Nu e la fel de confortabil precum o camera de hotel, dar iti ofera senzatii unice, mai ales daca esti un visator.

Ai ales cortul? Foarte bine. Acum, trebuie sa cauti locurile de pe litoralul romanesc unde iti este permis sa instalezi un cort. Daca ai pus la punct si acest aspect esential, urca-te in masina personala, in tren, in autobuz sau in microbuz si porneste la drum! Odata ajuns in locul de campare e timpul sa instalezi cortul care iti va fi casa pe timpul sederii la mare. Iata ce trebuie sa faci:

1. Cauta locul ideal. Nici prea aproape de apa, nici prea departe. E important sa nu te trezesti cu apa in cort, asa cum e la fel de important sa auzi valurile cum se sparg de tarm

Amplasarea unui cort pe timp de ploaie nu este un lucru usor, insa daca va aflati intr-o excursie si nu aveti alta alternativa, trebuie sa urmati o serie de pasi, pentru a face acest lucru in siguranta.

Iata cum trebuie sa campati in ploaie:

Alegeti o locatie in care sa mergeti cu cortul si informati-va cu privire la prognoza meteo. Este indicat sa evitati zonele de munte, in perioadele ploioase din an.

Iata ce trebuie sa faceti pentru a trata o taietura facuta intr-o baie publica:

Spalati taietura cu apa si sapun, deoarece, in caz contrar, aceasta se poate infecta si situatia se poate agrava.

Analizati taietura si estimati marimea si cantitatea de prosoape de hartie de care aveti nevoie. Daca rana e alba si inflamata, cereti de urgenta ajutor medical.

Daca v-ati taiat si aveti nevoie de un plasture, iata cum trebuie sa il aplicati in 5 pasi:

Spalati bine taietura cu apa si sapun, pentru a indeparta bacteriile.

Indepartati ambalajul de plastic si aplicati plasturele, in mod ferm.

Organizarea unui camping pe vreme ploioasa este o adevarata aventura pentru turistii care se cazeaza in corturi. Daca tabara este amplasata intr-o zona unde ploua frecvent, excursia se poate transforma intr-o experienta neplacuta atunci cand apa se infiltreaza in corturi si formeaza balti veritabile. Vantul puternic si ploaia de lunga durata slabesc rezistenta cortului si in loc sa te bucuri de o vacanta de neuitat, campingul in ploaie te face sa te simti mizerabil si la propriu si la figurat.

Si totusi, ca sa profiti de focurile de tabara si sa te bucuri de excursie, iata un mic ghid care te va invata pas cu pas ce masuri sa iei pe durata unei vacante petrecute  in cort, chiar si atunci cand ploaia isi face de cap.

Alege anticipat locatia de camping. Ia in considerare clima si conditiile atmosferice prezente in intervalul fixat pentru excursie. Imbraca-te adecvat si nu uita sa asculti prognoza meteo chiar inainte sa iti pregatesti bagajele. Incearca sa pleci in sezonul cald, cand sansele de precipitatii sunt reduse.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa