Urzici, arpacas

Lista articolelor despre urzici si arpacas pe AflaCum.ro

Articole despre urzici si arpacas

Citeste cele mai noi articole despre urzici si arpacas publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre urzici si arpacas, pe AflaCum.ro!

O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.

Ingrediente:

- 500 grame urzici,
- o ceapa,
- 2 linguri de u!ei,
- o ceasca arpacas,
- sare.

Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.

Ceaiul de urzici se poate prepara din orice parte a plantei, inclusiv radacina. Specialistii recoamnda, insa, folosirea frunzelor mai tinere(sunt mai efiiente), aflate aproape de varful plantei. Sigur ca, atunci cand culegi urzici, ar fi bine sa iti pui niste manusi, pentru a evita mancarimile ulterioare provocate de sistemul de autoaparare al plantei(spini). Poti prepara ceai din urzici verzi sau uscate.

Ceai de urzici. Ingrediente:

O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.

Ingrediente:

- 12 ardei,
- 2 cepe,
- un arpacas,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.

Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.

Ingrediente:

- 1 kg urzici,
- o lingura de faina,
- sare,
- o ceapa,
- o lingura de ulei,
- hrean.

O ciorba de verdeturi ideala pentru sezonul de primavara este cea de urzici.

Bune pentru detoxifierea organismului si pentru circulatia sanguina, urzicile se prepara cu bors, orez si sunt gata pentru pranz in maxim o ora.

Ingrediente

- 2 litri apa