Urzici, ciorba

Lista articolelor despre urzici si ciorba pe AflaCum.ro

Articole despre urzici si ciorba

Citeste cele mai noi articole despre urzici si ciorba publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre urzici si ciorba, pe AflaCum.ro!

O ciorba de verdeturi ideala pentru sezonul de primavara este cea de urzici.

Bune pentru detoxifierea organismului si pentru circulatia sanguina, urzicile se prepara cu bors, orez si sunt gata pentru pranz in maxim o ora.

Ingrediente

- 2 litri apa

Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.

Ceaiul de urzici se poate prepara din orice parte a plantei, inclusiv radacina. Specialistii recoamnda, insa, folosirea frunzelor mai tinere(sunt mai efiiente), aflate aproape de varful plantei. Sigur ca, atunci cand culegi urzici, ar fi bine sa iti pui niste manusi, pentru a evita mancarimile ulterioare provocate de sistemul de autoaparare al plantei(spini). Poti prepara ceai din urzici verzi sau uscate.

Ceai de urzici. Ingrediente:

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului? Te ajutam cu o reteta formidabila: ciorba de perisoare de....post! Da! Se poate si fara carne, iar gustul te va da pe spate!

Ciorba de perisoare de post. Ingrediente:

- 2 morcovi mari;

Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana acum, nu stii ce ai pierdut! Gustul si ingredientele sanatoase fac din aceasta ciorba una pe care vei dori sa o gusti frecvent. Iata reteta.

Ingrediente:

- un fir mediu de praz;

Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau posibila. EI bine, nu numai ca e posibila, dar iese o mancare de te lingi pe degete! Vorbim despre ciorba de conopida cu afumatura.

Ingrediente:

- 500 g conopida;

Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este vorba despre ciorba cu maruntaie de pasare acrita cu moare de varza sau, pe scurt, zama acra.

Ingrediente:

- 800 grame de maruntaie de pasare (pipote si inimi);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat. Ingrediente: ...
Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa...
Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care...
Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Ingrediente: -...
O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas. Ingrediente: - 500...