Vaccin, vaccin anticovid

Lista articolelor despre vaccin si vaccin anticovid pe AflaCum.ro

Articole despre vaccin si vaccin anticovid

Citeste cele mai noi articole despre vaccin si vaccin anticovid publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vaccin si vaccin anticovid, pe AflaCum.ro!

Vaccinul anticovid 19 produs de Pfizer se foloseste, deja, in cateva state ale lumii! Specialistii spun despre vaccinul obtinut in timp record ca are o eficienta de 95%! Exista si voci mai mult sau mai putin avizate care contesta eficacitatea acestui vaccin. Unii il considera chiar periculos! Pentru a risipi orice urma de indoiala, haideti sa vedem ce anume contine vaccinul.

Ingredientele folosite pentru vaccinul anticovid 19 sunt ARN-ul(ingredient activ), lipidele, sarurile si zaharul. Sa le analizam, pe scurt:

ARN-ul mesager folosit in producerea vaccinului Pfizer este luat din virus. Este foarte firav. La o temperatura mai mica de -73 grade Celsius, acesta isi pierde eficienta! Odata introdus prin vaccinare in muschi, forteaza celula sa produca proteina S, pe care coronavirusul o foloseste pentru a intra in celula umana. Aceasta proteina, fara restul virusului, este, insa, inofensiva. Sistemul imunitar reactioneaza, insa, la prezenta acesteia. Se creeaza o reactie imunitara ce duce la aparitia anticorpilor si distrugerea rapida a virusului, daca acesta va patrunde in organism. Trebuie sa mai spunem ca ARN ul din vaccin este usor modificat. Identic cu cel din virus ar fi fost respins de corp.

Vaccinul anticovid 19 este gata! Mai multe companii, au dat marea veste. Se vorbeste de o eficienta a vaccinului de peste 90%! O alta companie farmaceutica se lauda ca a produs un vaccin cu o eficienta de 95 procente! Pana cand ne vom vaccina, sa vedem pe ce se bazeaza noul tip de vaccin: vaccinul mARN.

Cum functioneaza vaccinul mARN? Din denumire, probabil, ti-ai dat deja seama ca acest vaccin foloseste cumva ARN-ul si nu ADN-ul uman. Concret, in momentul in care pacientul este injectat cu acest vaccin, celulele corpului sau folosesc mARN-ul pentru a crea o proteina. In aceasta situatie, vorbim despre proteina S (spike) de la exteriorul virusului. Sistemul imunitar utilizeaza aceasta proteina ca un semnal pentru a produce anticorpi si alte celule imune. mARN -ul injectat este preluat in interiorul celulelor. Acestea il folosesc pentru a construi antigeni in decurs de cateva zile. Apoi, mARN este descompus. Celulele imping antigenii in afara membranei lor, alertand sistemul imunitar despre prezenta a ceva strain dincolo de sistemul de aparare al corpului. Apare si raspunsul: un tip de celule albe din sange numite celule B produc si pompeaza anticorpi - molecule in forma de Y care formeaza o amintire a acelui antigen. Anticorpii pot circula in fluxul sanguin pentru o lunga perioada. Nu se stie exact cat. Se va putea cunoaste acest aspect doar dupa o vaccinare in masa!

Ce efecte secundare pot aparea dupa vaccinul mARN? Oamenii de stiinta ne asigura ca vaccinul nu poate provoca alte afectiuni, datorita mecanismului utilizat de producere a anticorpilor. Practic, acest vaccin este mai sigur decat cele clasice, deoarece nu contine vreo componenta infectioasa!

Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia si China, la randul lor, au creat seruri impotriva Covid 19, folosite cu succes in mai multe state. Chiar daca oamenii de stiinta ofera garantii cu privire la siguranta vaccinurilor, multi oameni de rand inca isi pun semne de intrebare.

Una dintre intrebarile frecvente cu privire la vaccinul anticovid este Ce se intampla daca ma vaccinez cand sunt infectat cu Covid 19? La aceasta intrebare , vom raspunde in cele ce urmeaza.

Indiferent de vaccinul pe care urmeaza sa il faci, acesta nu reprezinta un pericol, daca, in momentul vaccinarii, esti infectat cu Covid 19.

Oamenii de stiinta au reusit sa eradicheze o singura infectie umana: variola. Asadar, este posibil ca noul coronavirus sa nu dispara complet, chiar si dupa dezvoltarea unui vaccin! In scenariul cel mai optimist, SUA ar putea  dezvolta un vaccin pana la sfarsitul anului 2020. Pana atunci, Covid 19 va continua , din pacate, sa faca victime in toata lumea!

Pana la dezvoltarea unui vaccin care sa ajute la scara larga, oamenii de stiinta cauta tot felul de tratamente si terapii. Pana in prezent, au fost aprobate pentru utilizare de urgenta doua medicamente: remdesivir si plasma convalescenta.

Iti prezentam in cele ce urmeaza o lista cu tratamentele pe care comunitatea stiintifica le considera promitatoare in lupta cu Covid 19:

Covid 19 continua sa dea mari batai de cap pe intreg Mapamondul. Cercetatorii nu reusesc , inca, sa gaseasca un vaccin, iar oamenii de rand sunt obligati sa respecte regulile de distantare fizica si sa poarte mastile de protectie.

Mai mult, incertitudinea continua sa ne streseze pe toti. Am fost sau nu infectati? E o intrebare pe care, cel mai probabil, cu totii ne-am pus-o. Asta si pentru ca se stie ca , in cele mai multe cazuri, Covid 19 poate fi asimptomatic. Totusi, exista cateva semne care iti pot arata daca ai fost, deja, infectat/a cu Covid 19, chiar daca nu ai avut vreo confirmare:

- te-ai simtit rau, in anumite perioade, incepand cu luna februarie a acestui an(2020);

Ranile prin impungere sunt provocate de obiecte contondente, precum cuiele, piunezele sau aschiile, la nivelul pielii.

Aceste rani pot fi destul de adanci, mai ales daca obiectul patrunde prin piele cu o forta destul de mare.

Iata cum se trateaza ranile prin impungere:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Synflorix, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Synflorix este...
Citeste prospectul medicamentului Silgard, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Este...
Citeste prospectul medicamentului ProQuad, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ProQuad este...
Citeste prospectul medicamentului Polio Sain, oral si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Prepandrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Prepandrix este un...
Prevenar este un vaccin. Este o suspensie injectabila care contine particule ale bacteriei denumite Streptococcus pneumoniae (S....