Vehicul, derapaj

Lista articolelor despre vehicul si derapaj pe AflaCum.ro

Articole despre vehicul si derapaj

Citeste cele mai noi articole despre vehicul si derapaj publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vehicul si derapaj, pe AflaCum.ro!

Aderenta cauciucurilor pe carosabil este de 100%, in conditii optime de drum, insa daca soseaua este umeda acest lucru se schimba.

Derapajul survine atunci cand intre rotile masinii si carosabil apare un strat de apa, ce poate duce la pierderea controlului asupra masinii, lucru ce poate fi extrem de periculos si de infricosator.

Iata cum puteti preveni si controla derapajul:

Chiar daca este incitant, pentru soferi, condusul masinii iarna, pe zapada si/sau gheata, poate fi extrem de neplacut.

Astfel, cel mai bun sfat pentru condusul masinii pe timp de iarna este de a nu conduce si de a incerca sa va deplasati cu mijloacele de transport in comun.

Insa, daca  nu aveti incotro si trebuie sa conduceti,  mai jos aveti o serie de sfaturi de care sa  tineti cont.

Cutremurele sunt unele dintre cele mai distrugatoarea dezastre naturale.

Acestea se produc mai ales la marginea placilor tectonice, insa restul zonelor sunt la fel de predispuse. Cutremurele nu pot fi prezise, insa sansele de supravietuire sunt mult mai mari, daca va pregatiti dinainte si daca stiti ce trebuie sa faceti cand are loc un cutremur.

Daca sunteti intr-un vehicul: Opriti cat de repede si ramaneti in vehicul. Nu opriti sub sau langa cladiri, copaci, pasari sau cabluri de inalta tensiune, deoarece acestea pot sa cada peste vehicul.  Ramaneti asezati in masina, pana trece cutremurul. Masinile sunt facute din metal si acesta va va proteja de lucrurile care cad. Singura exceptie este atunci cand masina se afla intr-un garaj supraetajat, caz in care trebuie sa iesiti imediat din masina, deoarece metalul nu va va proteja de betonul, care poata sa cada peste ea.

Cutremurele apar mai frecvent decat crezi.

Unele cutremure sunt prea slabe pentru a fi simtite, dar sunt riscuri de zi cu zi, cu toate acestea. Daca locuiti in zone predispuse cutremurelor, pregatirea este cheia supravietuirii, in special in fata unui cutremur puternic.

Pregatiti de urgenta. Ar trebui sa pastrezi un rucsac de urgenta pentru cutremur, care include apa imbuteliata, conserve, bateri noi, lanterne, combustibil (pentru generatoare sau incalzitoar de petrol), chibrituri, lumanari, niste haine, paturi, lenjerie de pat si o trusa de prim ajutor bine aprovizionata cu un fluier pentru a semnala ajutor. Aceste bunuri vor fi de asemenea folositoare pentru alte conditii meteorologice extreme.

Derapajul are loc atunci cand apa se acumuleaza in fata rotilor unei masini, intre cauciucul acestora si carosabil.

Presiunea apei din fata rotilor, introduce apa sub acestea, reducand frictiunea si cauzand pierderea controlului asupra masinii. Chiar daca derapajul poate fi o experienta inspaimantatoare, este foarte important ca soferii sa ramana calmi si sa urmeze urmatorii pasi:

Ridicati piciorul incet de pe acceleratie si mentineti-va masina pe directia de mers, pana cand aceasta incetineste si simtiti rotile din nou pe carosabil.