Ventilatie, tehnici

Lista articolelor despre ventilatie si tehnici pe AflaCum.ro

Articole despre ventilatie si tehnici

Citeste cele mai noi articole despre ventilatie si tehnici publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ventilatie si tehnici, pe AflaCum.ro!

Respiratia gura la gura (ventilatia artificiala) este o procedura de prim ajutor care, folosita in combinatie cu masajul cardiac sau singura, poate salva viata unui pacient aflat in stop cardio respirator.

Aceasta tehnica poate fi efectuata de persoane fara pregatire medicala, atat timp cat se respecta urmatoarele reguli:

Verificati daca victima este inconstienta si daca respira! In general ventilatia artificiala este folosita in cazul pacientilor inconstienti si care nu respira, asa ca primul pas este sa verificati daca victima si-a pierdut cunostinta. Apoi uitati-va daca pieptul victimei se misca sau apropiati-va obrazul de gura pacientului si incercati sa simtiti expiratia. Daca individul este inconstient si nu respira, trebuie sa incepeti respiratia gura la gura.

Masajul aplicat cainilor constituie un mod ideal de a crea o legatura cu acestia si de a depista la timp, anumite probleme de sanatate, cum ar fi tumorile sau punctele dureroase.

Procedeul in cazul cainilor este diferit de cel al oamenilor, deoarece necesita miscari usoare, care sa relaxeze si sa calmeze patrupezii.

Iata cum trebuie masati cainii:

Daca respirati corect in timp ce alergati, veti  fi mai rapizisi veti evita crampele musculare.

Exercitiile de respiratie va ajuta sa aveti o rezistenta mai mare pentru ca acest lucru implica un efort fizic minim din partea dumneavoastra.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Organizarea unui camping pe vreme ploioasa este o adevarata aventura pentru turistii care se cazeaza in corturi. Daca tabara este amplasata intr-o zona unde ploua frecvent, excursia se poate transforma intr-o experienta neplacuta atunci cand apa se infiltreaza in corturi si formeaza balti veritabile. Vantul puternic si ploaia de lunga durata slabesc rezistenta cortului si in loc sa te bucuri de o vacanta de neuitat, campingul in ploaie te face sa te simti mizerabil si la propriu si la figurat.

Si totusi, ca sa profiti de focurile de tabara si sa te bucuri de excursie, iata un mic ghid care te va invata pas cu pas ce masuri sa iei pe durata unei vacante petrecute  in cort, chiar si atunci cand ploaia isi face de cap.

Alege anticipat locatia de camping. Ia in considerare clima si conditiile atmosferice prezente in intervalul fixat pentru excursie. Imbraca-te adecvat si nu uita sa asculti prognoza meteo chiar inainte sa iti pregatesti bagajele. Incearca sa pleci in sezonul cald, cand sansele de precipitatii sunt reduse.

Pentru un neinitiat, dozarea respiratiei in timpul unei curse de atletism este o enigma. Si totusi putem vedea atleti de cursa lunga care pot sa respire cu usurinta chiar si dupa ce au parcurs distante foarte lungi.

Acestia se folosesc de cateva tehnici de respiratie care ii ajuta sa termine cursa fara probleme si uneori chiar de pe o pozitie fruntasa.

Dozarea respiratiei in timp ce alergi nu depinde de volumul de aer care intra in plamani, ci mai degraba de incapacitatea organismului de a satisface nevoia de oxigen care te face sa simti ca ramai fara aer sau ca ti s-a taiat respiratia. Atunci cand inveti sa detii controlul respiratiei in asa fel incat oxigenul sa ajunga la muschi, vei putea sa parcurgi distante scurte sau lungi fara probleme.

Alergatul a devenit o activitate foarte populara in ultimii ani. Pe langa faptul ca poti lua o gura de aer proaspat in timp ce alergi in aer liber, acest sport are beneficii asupra inimii, te ajuta sa socializezi si sa iti mentii conditia fizica.

In timp ce alergi, picioarele au nevoie de protectie pentru ca membrele inferioare sunt expuse la accidentari in timp ce toata greutatea se sprijina in ele. De aceea, ai nevoie de o incaltaminte comoda in timp ce alergi sau te incalzesti. Pentru a avea parte de jogging in deplina siguranta, ai grija sa iei in calcul toate riscurile la care iti expui picioarele. 

Iata  cateva sugestii utile menite sa iti protejeze picioarele, astfel incat alergatul sa fie o imbinare fericita de sport si sanatate, pe masura eforturilor depuse  de tine in timp ce alergi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.