Veterinar, infectie

Lista articolelor despre veterinar si infectie pe AflaCum.ro

Articole despre veterinar si infectie

Citeste cele mai noi articole despre veterinar si infectie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre veterinar si infectie, pe AflaCum.ro!

Iti poti iubi cainele atat de mult incat ii oferi cea mai buna ingrijire posibila.

Cu toate acestea, din moment ce exista dati cand esti preocupat cu alte lucruri in viata, cum ar fi familia ta, locul de munca si altele similare, se intampla sa neglijezi unele dintre aspectele esentiale cu privire la grija pentru cainele tau.

De exemplu, pastrarea urechii cainelui tau curata si aerata este doar un exemplu din multe lucruri pe care le poti lua in considerare. Ei bine, poate nu stii acest lucru, dar cainii sunt de fapt foarte predispusi la infectii ale urechilor cauzate de bacterii, alergii sau ciuperci. Acest lucru se datoreaza faptului ca in urechea cainelui nu ajunge suficient aer, din cauza lobului urechilor uriase si parului gros care o inconjoara. Astazi, vei invata cum sa te ocupi de aceasta problema in cazul in care infectia vine si bate la urechile cainelui tau. Nu iti face griji, tratarea infectiei la urechi la un caine este destul de simpla si necesita doar unele lucruri simple.

- Uita-te de semnele de infectie. Din punct de vedere tehnic, cel mai bun mod de a afla daca cainele tau are o infectie la ureche, este de a inspecta urechea. Cu toate acestea, din moment ce majoritatea proprietarilor de caini uita acest mic amanunt, ai putea sa te uiti la alte semnale pentru care cainele tau are o infectie. De exemplu, se scarpina mult la ureche cainele tau? Este el in mod constant slab si aude greu? Devine iritant sau este timid fata de tine, atunci cand incerci sa ii atingi urechile? Ei bine, daca raspunsul este da, atunci este timpul sa iei o masura in acesta privinta. Ridica lobul urechilor si arunca o privire. Daca vezi ca se scurge un lichid maro sau negru din urechi, atunci acesta este un semn evident de infectie.

- Du-l  la veterinar. Este de la sine inteles ca trebuie mereu sa va duceti animalul de companie la veterinar, pentru a putea evita complicatii ale sanatatii. Veterinarul va examina cainele si v-a face unele teste pentru a determina cauza originii infectiei. Dupa ce a terminat, el va prescrie medicamente, fie ca este un medicament cunoscut sau medicament pe cale orala, sau ambele. In mod normal, medicamentul recomandat va fi Epi - Otic, care este o solutie pe care o pui in urechi. Vor fi instructiuni specifice despre cum sa-l administrezi. Pentru medicamentele pe cale orala, vei avea prescris sa cumperi antibiotice.

- Incearca solutia cu otet. Daca infectia este cauzata de o ciuperca, poti incerca o solutie de casa din o parte otet diluat la o parte de apa. Se toarna intr-o sticla cu pompa si trage in interiorul urechii. Solutia ar trebui sa dezinfecteze urechea si sa ucida ciuperca infestata.

- Pastreaza urechile deschise. In timpul tratamentului de infectie a urechii, ar fi o idee buna sa ajunga mult aer in urechi in mod constant sa se usuce infectia si umezeala din interior care hraneste infectia. Pentru inceput, ia in considerare decuparea si tunderea parului din jurul urechii. In al doilea rand, gaseste o modalitate prin care lobul urechilor este ridicat pentru cateva zile.

Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din acest motiv, un bun stapan trebuie sa cunoasca principalele simptome ale bolilor in cazul animalelor domestice.

Iata care sunt semnele care arata ca ar trebui sa-ti duci imediat animalul de companie la veterinar:

1. Refuzul de a manca. Daca animalul tau refuza sa manance mai mult de o zi, este un motiv serios sa mergi imediat la veterinar. Acelasi lucru trebuie sa faci, daca exista simptome precum oboseala, varsaturile sau refuzul de a bea. Lipsa poftei de mancare poate indica diferite afectiuni: infectie, tumori, boli gastrice ori ale cavitatii bucale sau paraziti.

Furunculul reprezinta o inflamatie purulenta a foliculilor firelor de par din cauza unei infectii cu stafilococi, care poate prinde tesuturile invecinate, provocand leziuni intinse ale pielii. Pe scurt, vorbim despre o colectie de puroi acumulat sub piele.

Furunculul provoaca o durere mare in zona afectata, iar pielea din jurul lui este de un rosu aprins si are temperatura ridicata. Persoanele care sunt predispuse sa faca in mod frecvent furuncule sunt cele cu imunitatea scazuta( bonlavii de SIDA, diabet, cancer). Aceasta inflamatie extrem de dureroasa poate fi tratata atat la medicul specialist cat si acasa. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, cateva metode de tratament la domiciliu.

1. Curata o ceapa, tai-o in doua si incalzeste o jumatate in cuptor sau deasupra la flacara aragazului. Aplic-o pe umflatura cat de calda o suporti.

Herpesul genital este cauzat de catre virusul numit herpes simplex, fiind o infectie la nivelul organelor genitale, care dureaza timp de cateva saptamani.

Iata cateva metode naturiste, simple, de tratare a acestei afectiuni:

Aplicati niste metode simple, cum ar fi:

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile.

Aceasta boala se imprastie repede, prin tuse si stranut si este comuna mai ales in randul copiilor mici, dar si a adolescentilor si a persoanelor adulte.

Iata cateva remedii naturiste pentru tusea convulsiva:

Mastita este o inflamatie la nivelul sanilor, fiind cauzata prin patrunderea unor bacterii in tesutul mamar sau prin infundarea unui canal de lapte.

Iata cum se trateaza mastita:

Este indicata continuarea alaptarii chiar daca mastita este prezenta, deoarece infectia nu se transmite bebelusului. Ba mai mult, alaptarea mai frecventa decat in mod obisnuit este benefica, pentru a goli cat mai mult canalele de lapte din sanul afectat.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Oxacilina Forte si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Este...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...
Oxacilina Antibiotice 500 mg pulbere pentru solutie injectabila/perfuzabila i.m./i.v. Oxacilina Antibiotice 1 g pulbere pentru solutie injectabila/perfuzabila...
Indicatii Retrovir: preparate orale, sunt indicate pentru tratamentul pacientilor cu infectie cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV)...
Indicatii: Epivir este folosit in combinatie cu alti agenti antiretrovirali pentru tratamentul infectiei cu virusul HIV. Epivir...
Indicatii: Prezista este un medicament antiretroviral utilizat in tratamentul infectiei cu virusulimunodeficientei umane (HIV). Apartine unui grup...