Vinete coapte, branza

Lista articolelor despre vinete coapte si branza pe AflaCum.ro

Articole despre vinete coapte si branza

Citeste cele mai noi articole despre vinete coapte si branza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vinete coapte si branza, pe AflaCum.ro!

Pentru aceasta reteta se aleg vinete mijlocii care see coc la fel ca pentru salata.

Ingrediente:

- 6 vinete mijlocii,
- 200 grame branza,
- 2 linguri de unt, 1 lingurita de pesmet, sare.

Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata? Sau poate atunci cand ai gfustat-o ti s-a parut in regula? Nu e nicio problema. Exista metode simple de desarare a branzei.

Cum sa desarezi branza. Metoda 1. Apa rece. Vorbim despre cea mai populara si simpla metoda de eliminare a excesului de sare din branza. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci bucata de branza intr-o oala cu apa rece, apoi sa bagi vasul cu branza in frigider. Lasa branza in apa minimum o zi. Daca vrei sa grabesti procesul de desarare, taie branza felii inainte de a o introduce in apa. Nu o felia prea subtire, sa nu se rupa! Atentie! Branza desarata in apa trebuie consumata destul de repede. Altfel se va ingalbeni si va prinde un gust nu prea placut.

Cum sa desarezi branza. Metoda 2. Apa si lapte dulce. Pune branza intr-un castron si toarna peste ea o cana de lapte dulce si doua cani de apa rece. Muta castronul la frigider pentru 4-5 ore.

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei care nu se prea omoara cu consumul de dovleac. Iata reteta simpla pe care nu ai cum s-o ratezi!

Prajitura cu branza si dovleac.Ingrediente:

- 450 grame de branza de vaci;

Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel autentic. Pentru a consuma o branza cheddar ca la mama ei, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa o faci in propria bucatarie. Procesul de preparare necesita mult timp, dar nu e unul dificil.

Branza cheddar. Ingrediente pentru aproximativ 900 grame:

- 8 litri de lapte proaspat, crud;

Branza de capra are un gust diferit fata de cea de vaca. Unele persoane nu suporta acest gust, altele il prefera. Ar mai fi si categoria celor care nici macar nu au incercat acest tip de branza. Ce trebuie sa stii neaparat este faptul ca branza de capra are mai multe beneficii pentru sanatate decat cea de vaca! Iata despre ce este vorba.

De ce e mai buna branza de capra decat cea de vaca:

- mai putine grasimi saturate si colesterol. Branza de capra contine 22 mg de colesterol/28gr. Branza cheddar, in schimb, contine 28 mg la aceeasi cantitate. Astfel, daca vei consuma branza de capara, vei reduce nivelul colesterolului, iar riscurile de aparitie a bolilr de inima si de ficat vor scadea.

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!

Branzoaice. Ingrediente aluat:

- un kilogram de faina;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...
Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...
Astazi, iti prezentam un aperitiv aparte, usor de facut si pe care il poti savura in orice...
Daca esti o gospodina desavarsita, sigur te pricepi sa faci multe tipuri de budinca. Oricat ai fi,...
Branza se afla, probabil, in frigiderul oricarui roman. Din pacate, putini se intreaba: Cat de autentica e...
Branza cu chimen se poate consuma, cu incredere, in orice moment al zilei. Este foarte gustoasa, se...