Alte utilizari ale zaharului. O sa ramai surprins

Alte utilizari ale zaharului. O sa ramai surprins

Zaharul e folosit, in mare masura, in alimentatie. Indulceste si astfel da un gust mai bun alimentelor. In zilele noastre, zaharul e considerat un produs periculos, care, consumat in exces, poate cauza boli grave precum diabetul si obezitatea. Putina lume stie, insa, ca zaharul se poate utiliza si in alte scopuri!

Alte utilizari ale zaharului. In gradina:

- omoara viermii care ataca trandafiri. Exista o specie de viermisor foarte mici, care seamana cu niste noduri. Acestia ataca tulpinile si radacinile trandafirilor. Pentru a scapa de ei in mod natural e nevoie sa pulverizezi apa pe tulpina trandafirului, apoi sa imprastii putin zahar pudra. Viermii vor muri! Nu aplica metoda si in cazul legumelor, pentru ca zaharul altereaza compozitia solului , care nu va mai fi la fel de hranitor pentru plante.

- omoara gandacii daunatori. Amesteca zahar cu acid boric in parti egale. imprastie solutia rezultata la temelia casei sau prin gradina, in zonele in care observi ca se aduna gandaci daunatori. Zaharul ii va atrage, iar acidul ii va omori

Alte utilizari ale zaharului. In cosmetica:

- curata galbeneala de pe unghii. Unghiile se ingalbenesc, mai ales daca muncesti fizic(la gradina). Ele pot fi curatate, insa, fara mari probleme cu ajutorul unei felii de lamaie peste care vei presara zahar. Freaca unghiile cu aceasta bucata de lamaie, iar galbenul de pe unghii va disparea!

- exfoliaza tenul si zona decolteului. Aplica ulei de cocos in aceste zone, asteapta cateva minute si apoi maseaza pielea delicat cu zahar.

- te scapa de buzele crapate. Inmoaie buzele uscate cu miere / lanolina. Dupa cateva minute, maseaza buzele cu putin zahar. Cristalele albe vor indeparta pielea uscata de la suprafata.

- calmeaza arsurile: Arsurile din cavitatea bucala sunt adesea provocate de mancarea prea fierbinte sau de alimentele prea picante. Daca ai patit asa ceva, tine un cubulet de zahar in gura pana se topeste usor.

Citeste si: Cum sa creati un plan de alimentatie pentru dieta Atkins?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zaharul este unul dintre alimentele de care omul modern se teme! Se intampla, deoarece pe toate canalele...
Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii...
Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar,...