Cum sa cresti PANSELUTE in gradina ta

Cum sa cresti PANSELUTE in gradina ta

Gradina ta trebuie sa arate superb si in sezonul rece, nu doar in perioada primavara-vara. Pentru asta e necesar sa cauti flori rezistente la frig. Un exemplu in acest sens il reprezinta cunoscutele panselute.

Panselutele se gasesc in aproape orice culoare, de la nuante palide, pana la culori vii. Cele mai multe nuante sunt cele de albastru si violet.

Ce trebuie sa faci pentru a creste cu succes panselute in gradina ta:

- daca nu ai apucat sa plantezi panselutele de primavara, o poti face toamna.

- cumpara soiuri rezistente la frig(cele mai multe dintre soiurile de panselute pot supravietui inghetului si caderilor de zapada.)

- dupa plantare, ai grija ca panselutele sa aiba apa din abundenta. Aceste flori superbe prefera un sol care retine umiditatea si care a fost imbogatit cu ingrasamant. Panselutele pot creste in lumina solara directa, dar se simt bine si in umbra partiala.

- inlatura intotdeauna mugurii care s-au ofilit. Astfel, vei favoriza dezvoltarea unui numar mai mare de muguri noi si inflorirea mai rapida.

- panselutele nu sunt ocolite de daunatori precum afidele, melcii si omizile. Asa ca ai grija sa iei masurile de precautie si combatere!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfecla rosie in gradina? O idee excelenta pe care trebuie sa o pui in practica, daca nu...
Azaleea este un arbust ornamental exotic cu flori rosii, roz sau albe. A devenit foarte popular si...