Cum sa distrugi buruiana din gradina. Metode naturale

Cum sa distrugi buruiana din gradina. Metode naturale

Nu mai faci fata buruienilor care au impanzit culturile din gradina? Probabil ca te gandesti sa folosesti binecunoscutele erbicide! E o solutie eficienta, insa nu si cea mai sanatoasa. Alternativ, mai ales daca nu ai o suprafata mare de curatat, poti incerca formule de anihilare a buruienii pe baza de ingrediente naturale. Iti oferim cateva solutii in acest sens.

Cum sa distrugi buruiana din gradina. Metode naturale:

1. Bicarbonat de sodiu. Prevenirea e intotdeauna mai sanatoasa decat remediile. Presara bicarbonat de sodiu pe buruienile care abia au iesit la surapfata. Ai grija sa nu atingi cultura(sa nu dai la radacina sau in alta zona) ! Bicarbonatul te poate ajuta, de asemenea, si in cazul in care buruienile sunt deja destul de mari. Cu ajutorul unei linguri, presara bicarbonat pe toata planta nedorita!

2. Sare de masa. Buruienile pot fi greu de eliminat,. Sarea de masa le vine, insa, de hac! Trebuie doar sa torni sarea direct pe buruieni. Alternativ, poti crea o solutie de aproximativ o cana de sare la 2 cani de apa. Fierbe amestecul, apoi pulverizeaza solutia direct pe buruieni. Ai grija sa nu atingi plantele importante!

3. Ziare. Uda cateva pagini de ziar , apoi acopera buruienile cu ele. Aceasta metoda este cunoscuta sub denumirea de sufocare , deoarece priveaza buruienile de lumina, aer sau spatiu de crestere, ceea ce le va ucide in cateva zile.

4. Malai. Malaiul poate fi folosit atat pentru a preveni cresterea buruienilor, cat si pentru a ucide buruienile. Presara malai in zonele unde crezi ca vor iesi plantele nedorite sau pe burienile deja existente.

5. Otet alb. Otetul este excelent in lupta cu buruienile care au radacini adanci. Pulverizeaza buruienile cu otet alb. Repeta procesul a doua zi, mai ales daca a plouat peste noapte. A grija sa nu stropesti plantele pe care le-ai cultivat si nici solul din preajma radacinilor acestora!

6. Apa clocotita. Fierbe apa intr-un ibric, apoi toarn-o cu grija peste buruieni!

7. Erbicid de casa. Amesteca parti eglae de otet, sare de masa si sapun de vase intr-un pulverizator. Stropeste buruienile cu amestecul dorit. Din nou, mare grija sa nu atingi plantele importante!

8. Mulci. Mulcirea reprezinta o alta modalitate eficienta de eliminare a buruienilor. Acopera, asadar, gradina cu un strat frumos de mulci. Nu doar ca plantele nedorite vor muri, dar nici nu se vor mai vedea sub stratul de mulci. O chestiune care tine de estetica gradinii, pana la urma!

9. Vodca. Adauga 30 ml de vodca si cateva picaturi de detergent lichid de vase la 2 cani de apa. Pulverizeaza amestecul obtinut peste buruieni. Alcoolul va stopa creterea plantelor si chiar le va ucide, daca este pulverizat in concentratie mai mare. Retine ca aceasta metoda functioneaza numai atunci cand buruienile se afla in lumina directa a soarelui!

Citeste si: Cum sa scapi de BURUIENILE din gradina. Foloseste tehnica de FLAMBARE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cultura de porumb trebuie intretinuta adecvat, daca vrei o productie sporita. Indiferent de marimea terenului cultivat cu...
Buruienile daunatoare din gradina pot fi distruse printr-o multime de tehnici, de la cele clasice (plivit, solutii...
Buruienile din gradina iti dau cu siguranta batai de cap, an de an. Cresc primele si scapate...