Cum sa ingrijesti rosiile. Aplica-le tratament cu lapte

Cum sa ingrijesti rosiile. Aplica-le tratament cu lapte

Rosiile pot dezvolta o multime de boli, daca nu sunt ingrijite corespunzator. Ne gandim, in special, la mana. O multime de alte ciuperci si insecte pot face, insa, rau culturii tale de tomate. De aceea e bine sa stii cum sa gestionezi aceste situatii. Una dintre solutii e naturala si are la baza laptele. Nu. Nu glumim! Laptele poate fi un tratament excelent pentru rosii!

De ce e laptele un bun tratament pentru rosii? Laptele contine calciu, care nu este potrivit doar pentru oameni, ci si pentru plante. De asemenea, laptele are in compozitie proteine benefice, vitamina B, dar si zahar, elemente benefice benefice pentru plante.

Cum sa folosesti laptele ca tratament pentru rosii:

- adauga intr-un recipient o parte lapte(poate fi orice tip de lapte) si noua parti apa. Ca sa nu te incurci, pune intr-o galeata 1 litru de lapte si 9 de apa!

- muta amestecul intr-un pulverizator si aplica substanta pe frunzele de rosii. Atentie! Asigura-te ca amestecul a fost absorbit si ca nu ramane prea mult timp pe frunze. Sterge excesul de lichid cu o carpa umeda.

- aplica tratamentul in perioada amiezei, chiar spre seara, in zilele in care nu ploua.

- aplica solutia la 7 zile de la momentul plantari. Repeta la 3 saptamani, pana in mijlocul verii;

- tratamentul este excelent impotriva manei, deoarece laptele este un fungicid. Nu uita sa pulverizezi solutia cat mai fin pe frunze.

- daca mana s-a instalat, va trebui sa incerci solutiile de combatere mai puternice. S-ar putea ca tratamentul cu lapte sa nu mai dea roade!

Citeste si: Cum sa cresti ROSIILE mai rapid. Fara solar sau rasaduri!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Deficitul de calciu din organism(hipocalcemie) poate provoca probleme de sanatate precum crampe musculare, piele uscata cu scuame...
Laptele de capra este mai putin popular in Romania, probabil si pentru ca nu e la fel...