Cum sa pastrezi inaltimea rosiilor la un nivel optim

Cum sa pastrezi inaltimea rosiilor la un nivel optim

Rosia este o planta indragostita de lumina si de caldura. In acelasi timp, este rezistenta la schimbari bruste de temperatura si la o vreme friguroasa.

Aceasta versatilitate a rosiilor poate fi folosita pentru a preveni inaltarea excesiva a rasadului.

Ce trebuie sa faci

- cand planta rasare, vreme de 5 zile vei scadea temperatura pana la 12/15 grade Celsius pe timp de zi si 8/10 grade noaptea.

- in restul perioadei de crestere a rasadului, vei mentine temperaturi de 18/25 grade Celsius pe timp de zi si de 8/10 grade pe timpul noptii. noaptea.

Metoda lui Jacob Mittleider

- tufa de rosie creste incontinuu, in mod natural. Pentru a preveni o dezvoltare nepotrivita pentru viitoarea recolta, aplica metoda taierii regulate a frunzelor. Cand frunzele incep sa se atinga de plantele din vecinatate, trebuie taiate una-doua frunze de jos. Apoi, planta inceteaza sa creasca in inaltime pentru aproximativ o saptamana. Faptul ca procesul de inaltare este stopat, favorizeaza intarirea tulpinei( factor esential pentru a obtine o recolta mare si bogata). Taierea dupa metoda Mittleider poate fi repetata daca este necesar. Dupa doua de astfel terapii de soc toata lumea se va mira de diametrul tulpinii tufei de rosii.

Nu aplica Metoda lui Jacob Mittleider pe alte alte legume! Nu va functiona decat in cazul rosiilor!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre...
Productia de rosii si de castraveti nu te multumeste? Probabil ca nu le oferi ingrasamant sau nu...
Omida fructificatiilor, cunoscuta si ca vierme de rosii si denumita stiintific Helicoverpa armigera, este un daunator care...