Cum sa pastrezi ROSIILE PROASPETE o jumatate de an

Cum sa pastrezi ROSIILE PROASPETE o jumatate de an

Rosiile tale coapte, mari sunt atat de frumoase incat cu greu te induri sa le consumi! Si daca te gandesti si la faptul ca nu rezista prea mult in stare naturala, chiar risti sa intri in depresie! Nu mai e cazul sa fii suparat! Un african a descoperit o metoda incredibila de a pastra tomatele proaspete vreme de 6 luni!

Vital Nduwimana este fermierul din Burundi care, din cauza greutatilor, a reusit sa gaseasca o solutie perfecta pentru a pastra tomatele pe termen lung. Omul pierdea mult din productie, daca nu reusea sa vanda rapid, asa ca s-a gandit sa incerce mai multe metode de conservare in stare naturala. A introdus rosiile in apa, in hartie, in nisip, fara sa obtina rezultatele scontate. Descoperirea senzationala a fost facuta din intamplare. Intr-o zi, Vital a observat ca mai multe rosii lasate sub bananierul din curtea sa nu se stricasera si a sesizat ca ele erau puse pe un pat de cenusa. Asa i-a venit ideea geniala. A introdus rosiile in cenusa, iar rezultatele au fost uimitoare. Rosiile au rezistat aproape 6 luni!

Astfel, dupa descoperirea facuta, fermierul reuseste sa vanda legumele chiar si in extrasezon!

Metoda ingeniosului Vital a fost testata de Instiitul de Agronomie din Burundi. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca rosiile se pastreaza foarte bine si nu prezinta niciun risc de toxicitate, chiar daca stau in cenusa!

Asadar, strange cenusa din soba, pune-o in cutii de carton si asaza tomatele in interior. Asa vei putea manca rosii proaspete chiar si de Craciun, din propria productie!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile proaspete, mai ales soiurile de vara, trebuie consumate destul de repede, deoarece se strica! Cel putin,...
Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre...
Productia de rosii si de castraveti nu te multumeste? Probabil ca nu le oferi ingrasamant sau nu...