De ce e bradul mereu verde

De ce e bradul mereu verde
De ce e bradul mereu verde

Bradul reprezinta unul dintre simbolurile Craciunului, fiind prezent in multe dintre casele romanilor in aceasta perioada de sarbatoare. Acest conifer cu frunze mereu verzi mai este folosit si in constructii, in general fiind transformat in cherestea. Apropo, te-ai intrebat vreodata de ce acele de brad sunt intotdeauna verzi? Daca da, insa nu ai gasit un raspuns, iti explicam fenomenul in cele ce urmeaza.

De ce este bradul mereu verde? Frunzele bradului pe care le cunoastem ca ace de brad au un ciclu de viata special. Frunzele de circa 2 centimetri sunt mai moi decat ale altor conifere si se schimba treptat pe parcursul intregului an. Asa se explica verdele intens care ne bucura privirea in orice moment al anului.

Unde se simte bradul cel mai bine? Bradul creste in jurul altitudinii de 500 m si se gaseste cu precadere in ariile muntoase ale zonei temperate.

Cum se fereste bradul de intemperii? Se adapteaza conditiilor de clima. Pe timp de inghet, spre exemplu, frunzele bradului mentin apa si astfel nu sunt produse pagube. In plus, acele de brad sunt protejate si de o rasina;

Cum se inmulteste bradul? In interiorul conurilor se dezvolta semintele. Ajunse la maturitate, conurile se desfac si raspandesc semintele pe sol. Din aceste seminte, vor lua nastere alti brazi.

Bradul, in constructii. Datorita faptului ca are o crestere armonioasa(creste drept), bradul se foloseste, in principal, la fabricarea mobilei.

Bradul, simbol de Craciun. Azi, impodobirea bradului este un simbol in toata lumea crestina. Gheata a fost sparta in secolul al XVI-lea: primul brad impodobit a aparut in Lituania, la Riga, in 1510! In tara noastra, primul bradut fost impodobit la curtea regelui Carol I, in 1866.

Citeste si: Ce este si cum recunosti SINDROMUL BRADULUI de CRACIUN

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place sa ai curtea si/sau gradina plina cu pomi care sa elibereze oxigen si sa iti...
Bradul de Craciun iti bucura viata in perioada sarbatorilor de iarna. Din pacate, vine si vremea cand...
Craciunul inseamna traditie, bucurie si pentru cei mai multi dintre noi...bradul sfant care sa dea culoare caminului!...