Greseli frecvente pe care le faci in gradina

Greseli frecvente pe care le faci in gradina

Gradina este locul in care depui mult efort, dar unde te simti cel mai bine, deoarece se vad roadele muncii tale. De multe ori, insa, oricat de implicat ai fi, observi ca nu iese totul asa cum ti-ai dorit. Se intampla, in general, din cauza anumitor tipare gresite si mai putin din cauza intemperiilor.

Iata care sunt cele mai comune greseli pe care gradinarii le comit:

Lipsa unui plan. Nu te apuca sa lucrezi in gradina, fara sa ai un plan bine pus la punct. Trebuie sa stii unde, cand si cum sa plantezi fiecare planta si pom care urmeaza sa iti lumineze gradina. Ar fi bine, asadar, sa inveti din greselile pe care le-ai facut anul asta si sa nu le repeti sezonul viitor.

Lasi arborii/arbustii de izbeliste. Nu e suficient sa plantezi pomi. Trebuie sa ai si grija de ei! Acestia, mai ales cei ornamentali, au nevoie de tunderi sistematice. Altfel, nu formeaza coroana. In plus, trebuie sa cureti copacii de uscaciuni. Asta daca vrei sa produca din plin.

Nu plantezi florile unde trebuie. Unii gradinari planteaza florile in locuri nepotrivite. Altii uita sa planteze, pur si simplu, flori. Daca ai pomi in gradina, ar fi bine sa ii inconjori cu flori. Poti lega, astfel, unul sau mai multi copaci cu un lant de flori. Vei schimba, astfel, imaginea de gradina neingrijita.

Lasi plantele sa isi faca de cap. Cand insamantezi flori, ai grija ca semintele sa nu zboare si in alte locuri. Lasand florile sa creasa in voie pe unde apuca, gradina va parea un loc parasit, neingrijit. De asemenea, ocupa-te cat de des poti de buruieni. Mai exact, de eliminarea cestora. In caz contrar, locul atat de drag tie va semana cu un camp lasat in voia sortii.

Nu ingrijesti florile. Multi gradinari lasa florile sa se dezvolte la intamplare. Nu e bine! Ingrijeste florile, in functie de specie. Astfel, plantele vor fi sanatoase, iar gradina ta va arata ca un mic paradis!

Citeste si: Legume care nu cresc bine impreuna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...
Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si...