Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii IANUARIE

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii IANUARIE

Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le pui in aplicare chiar si cand frigul se asterne peste gospodaria ta. Si in ianuarie e de munca la gradina, dar totul tine de vreme.

Gradinarit in luna ianuarie:

1. Ai grija de gazon. Iarba continua sa creasca, daca temeperaturile nu scad foarte mult pe timp de zi. Verifica la 2-3 zile starea gazonului si tunde-l daca e necesar. Pe timp de ger, nu calca iarba, deoarece o vei deteriora, iar la primavara nu va mai creste.

2. Indeparteaza buruiana. La fel ca si iarba si buruienile continua sa se dezvolte cand temperaturile nu ating pragul inghetului. Smulge plantele nefolositoare din gradina, pana da prima ninsoare. Eliminarea buruienilor inca de acum, scade sansele ca ele sa se inmulteasca la primavara.

3. Scutura pomii de zapada. Daca ninge, zapada trebuie scuturata de pe crengile arborilor si arbustilor. Altfel, acestea se vor rupe sub greutatea zapezii. Peisajul poate fi foarte frumos, dar deloc sanatos pentru pomi.

4. Aplica tratamente fitosanitare. Iarna plantele intra in repaos vegetativ. Liniste nu au , insa si bolile si daunatorii rezistenti la temperaturile reci. Este o perioada ideala pentru a aplica tratamente fitosanitare. Se aplica in special substante pe baza de var, sulf, ulei sau cupru. Foloseste tratamentele doar in zilele in care nu ploua sau ninge, nu bate vantul iar solul nu este inghetat.

Citeste si: Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii DECEMBRIE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le...
Gradina are nevoia de atentia ta speciala in luna august! Iata lista de activitati pe care trebuie...
Ai o gradina superba pe care o ingrijesti cu mare drag? Usureaza-ti munca, folosind o motocoasa de...