Ierburi si condimente usor de crescut in casa

Ierburi si condimente usor de crescut in casa

Orice gospodina e multumita atunci cand are la indemana toate ingredientele. Poate fi frustrant sa ai nevoie, de exemplu, de cateva fire de patrunjel si sa nu fie deloc prin casa. In ceea ce priveste ierburile si condimentele o poti rezolva usor. Majoritatea pot fi crescute chiar de tine acasa!

Ierburi si condimente pe care le poti creste la tine acasa:

Coriandru. Aceasta planta cu un miros deosebit are nevoie de sol usor cu aciditate neutra. Seamana semintele intr-un ghiveci de flori in randuri. Uda planta in mod regulat. Rasadurile de coriandru apar in cateva saptamani de la plantare.

Marar. Maraul are nevoie de lumina pentru a se dezvolta armonios. Asadar, aseaza ghiveciul intr-un loc in care sa patrunda din plin razele soarelui si nu uita sa uzi planta in mod regulat. Este, de asemenea, recomandat sa adaugi ingrasaminte minerale complexe de doua ori pe luna.

Patrunjel. Pune semintele de patrunjel intr-un recipient plin apa, cu o zi inainte de plantare. La semanat, introdu semintele in sol la maximum 0,5 cm adancime. Acopera apoi semintele cu un mic strat suplimentar. Pune vasul cu rasadrui intr-un loc intunecat si uda-le in fiecare zi. Cand apar frunzele , muta vasul pe un pervaz luminos.

Rozmarin. Este bine sa plantezi semintele de rozmarin in ghivece mici cu sol umed, la aproximativ 15 cm adancime. Semintele vor germina timp de aproximativ o luna. Este important sa mentii umiditatea solului si sa scoti din cand in cand planta la aer.

rozmarin

Salvie. Un pahar de plastic este suficienta pentru a planta salvie. Cand planta se maturizeaza, insa. Ai nevoie de un recipient mai mare de minimum 1,5 litri capacitate. La fel ca rozmarinul, semintele de salvie ar trebui plantate in sol umed.

Cimbru. Ai nevoie de un vas mic, cu o inaltime de pana la 15 cm. Umezeste usor solul prin intermediul unui pulverizator si planteaza mai multe seminte. Acopera semintele cu 1 centimetru de pamant. Inainte sa apara primele rasaduri, ai grija ca solul sa fie umed. Nu uda frecvent, asa cum trebuie sa faci in cazul coriandrului, dar nici nu lasa pamantul fara apa.

Roinita sau Melissa trebuie plantata pe rand la o adancime de 12-15 cm. Uda planta de trei ori pe saptamana. Daca doresti mai multe frunze, n-o lasa sa infloreasca. Este recomandat sa ciupesti florile cand apar. Ajuta la ramificarea laterala.

roinita

Oregano. Aceasta planta nu e pretentioasa cand vine vorba de sol, insa are nevoie de multa lumina solara. E recomandat sa pui ghiveciul in cele mai insorite locuri. Infige semintele in sol la o adancime de aproximativ 0,5 cm. Oregano are nevoie de udare de 3-4 ori pe zi, cat este tanara. La maturitate, planta trebuie udata la fiecare doua zile.

Citeste si: Condimente si ierburi aromatice care combat cancerul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate...
Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Burta si colaceii care se depun pe abdomen in urma acumularii excesului de grasime sunt o problema...