Cum sa fertilizezi plantele cu cenusa

Cum sa fertilizezi plantele cu cenusa

Fertilizarea cu cenusa de lemn este benefica pentru multe dintre plante! Cenusa obtinuta din lemn contine in jur de 30 minerale benefice pentru plante. In plus, acest ingrasamant nu contine clor!

Ce plante pot fi fertilizate cu cenusa de lemn? Toate plantele care reactioneaza negativ la clor, un element prezent in majoritatea altor fertilizatori, raspund bine la cenusa de lemn! Este vorba despre cartof, varza, sfecla rosie, rosii, castraveti, frag, zmeur si coacaz.

Ce plante nu trebuie fertilizate cu cenusa din lemn. Vorbim despre plantele ce se simt bine in sol acid, ca afinele, rachitelele, merisoarele, azalee, camellia, rhododendronul.

Cenusa din lemn este cea mai ecologica. Nu fertiliza cu cenusa obtinuta din arderea deseurilor( plastic, sintetica, cauciuc etc).

Care este cea mai buna cenusa din lemn. Mesteacanul contine cea mai insemnata cantitate de potasiu si este recomandata pentru fertilizarea culturilor din gradina. De asemenea, floarea-soarelui si hrica sunt o sursa benefica de cenusa pentru plante.

Cum sa arzi lemnele. Cenusa din soba este foarte buna , daca nu ai ars deseuri alaturi de lemn. Specialistii recomanda sa arzi lemnele si reziduurile de plante intr-un container din fier cu peretii inalti, pentru ca vantul sa nu sufle cenusa.

Cum pastrezi cenusa din lemn. Strange cenusa intr-un loc uscat si ermetic(o lada, sa zicem). Evita recipientele din plastic. Acestea produc condens.

Cenusa se poate folosi atat solida cat si lichida. Prima varianta se adauga in sol, iar cea de-a doua este folosita ca infuzie.

Cum sa prepari solutia de cenusa:

- adauga un pahar de cenusa intr-o galeata de apa. Orice doza mai mare poate face rau plantei.

- uda planta la radacina cu solutia obtinuta, nu inainte de a agita bine amestecul.

Cum sa prepari infuzia de cenusa:

- umple 1/3 din galeata cu cenusa, apoi toarna apa fierbinte pana la margini si lasa amestecul sa se infuzeze timp de 48 ore;

- strecoara infuzia si fertilizeaza plantele sub radacina.

Cand se face fertilizarea cu cenusa de lemn. Stropeste plantele cand e vreme frumoasa, fara vant puternic. Repeta tratamentul de 3 ori pe luna.

Citeste si: Cum sa ai LEGUME sanatoase. Stropeste-le cu amestecul acesta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o modalitate de fertilizare a plantelor si pomilor mai putin cunoscuta in Romania. Unii...
Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest...
Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...