Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Azi iti prezentam o supa simpla, dar speciala. Ne referim la supa vanatoreasca pe care orice membru al familiei tale o va aprecia; chiar si cei care nu au ca pasiune vanatul. Un deliciu care nu-ti va lua prea mult timp. Vorba aia, la vanatoare nu stai sa prepari mancare dupa retete prea complicate!

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti vor satisface garantat papilele gustative.

Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde cu maioneza. Se poate servi simpla sau in combinatii cu alte mancaruri precum o friptura de porc sau niste chiftelute de pui.

Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii la cuptor. Minunatia culinara se prepara in cateva minute si este potrivita pentru o cina sanatoasa si satioasa.

Cozonacul Cruffin reprezinta o combinatie reusita intre panetonnele din Italia si cruffinul australian. Panetonne este un cozonac mic, rotund, cu fructe confiate, iar cruffinul e un produs de patiserie facut din aluat de croissante rasucite ca niste spirale si coapte in forma de muffins.

Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe tort pe doua blaturi care-l va da pe spate chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/invitat. O reteta pe care, cu siguranta, o vei repeta frecvent!

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi nu uitam nici de importantele aperitive! Din aceasta zona, ti-am pregatit o reteta speciala: bilute picante de cascaval!

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, am imprumutat o reteta colorata si plina de vitamine din tara marilor filosofi ai omenirii, Grecia. Este vorba despre salata greceasca.

Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de iarna. Sunt usor de facut, delicioase si perfecte pentru masa de Craciun. Tocmai de aceea noi le-am numit...fursecuri pentru Craciun!

Daca iti place salata boeuf, cu siguranta te vei bucura de aceasta reteta. Ne referim la salata Vrajitorul, cumva asemanatoare cu clasica salata de Boeuf, dar care are la baza ficatul de vita. Gustul putin picant si aspectul deosebit fac din aceasta salata un aperitiv ideal pe masa de sarbatoare!

Azi iti prezentam o delicatesa ideala pentru masa de sarbatori, mai ales daca te-ai saturat de preparatele din porc. Ne referim la bibilica umpluta la cuptor!

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Vrei un desert special pentru zilele de Craciun? Daca da, atunci articolul acesta e pentru tine. Ne referim la delicioasa dar si delicata prajitura tavalita. Ia un pix si o foaie si noteaza.

Jumarile de porc sunt delicii cunlinare mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se consuma calde, reci, simple sau in diverse mancaruri. Azi iti prezentam o reteta minunata de pasta de jumari. Se face repede si e foarte satioasa. Te sfatuim chiar sa mananci cate putin in fiecare zi, pentru ca altfel pica destul de greu la stomac.

Cornuletele dulci sunt asimilate de multi romani sarbatorilor de iarna! Se prepara simple sau cu diverse umpluturi, in functie de preferintele fiecarei gospodine. Azi iti vom prezenta o reteta din batrani de cornulete cu nuca.

Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei neglija acest aspect. Te intrebam, insa: il vei cumpara sau vei avea curajul sa-l prepari in bucataria proprie? Pentru cea de-a doua varianta, avem o reteta aparte, care nu da gres: cozonacul cu ciocolata!