Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Indiferent de sezon, anumite legume se gasesc in stare proaspata, iar altele pot fi congelate.

Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume.

Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai consistent cu oua si condimente.

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un inlocuitor pentru musacaua de legume.

Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.

Aluatul de friganele se foloseste la prepararea diverselor aperitive la tigaie.

Volovanul este un fel de aluat frantuzesc folosit la prepararea diverselor mancaruri.

Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

Pentru aceasta mancare cu oua, se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

Inainte de a fi date la cuptor, ciupercile se umple cu diverse ingredinte, cum ar fi coditele de la ciuperci si ceapa.

O alternativa pentru ciupercile la tava sunt ciupercile fripte pe gratar.

La fel ca pentru reteta de ciuperci la gratar, se aleg ciuperci proaspete, mari si frumoase.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci proaspete, de marime mijlocie.

Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv cald excelent care poate fi servit inclusiv la micul dejun.

Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.

O alternativa mult mai sanatoasa a branzei topite din comert este branza de vaci topita in casa.

Daca vrei sa folosesti capsuni proaspete pentru aceasta reteta, cel mai indicat este da pregatesti inghetata de capsuni vara, cand este sezonul acestor fructe aromate.

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de faina cu sos de rosii.

Inghetata de fragi este un desert deosebit de aromat si de racoros pe care trebuie sa il incerci obligatoriu.