Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pastele cu branza la cuptor sunt cina ideala pentru intreaga familie. Iata cum se obtin spaghetele gratinate la cuptor.

Dulceata de pepene poate fi obtinuta atat din pepene verde, cat si din pepene galben.

Asa cum ii spune si numele, oranjada este o bautura din portocale racoritoare.

Pentru frigarui se folosesc cateva bucati de rinichi de la purcei de lapte. In acest caz nu mai este nevoie sa se indeparteze grasimea.

Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care am fiert alt zarzavat, de pilda, fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc.

Biftecul de vaca adevarat se prepara doar din muschi. Se trece prin faina si se prajeste in tigaie.

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Mancarea de castraveti murati este foarte buna, fie ca o preparati cu carne de vita sau cu gasca.

Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc si miel.

Cartofii la cuptor se pot prepara in coaja simpli sau cu diferite adaosuri.

Spaghetele gratinate cu branza reprezinta o masa gustoasa si satioasa, ideala pentru cina.

Aceasta dulceata poate fi preparata in august sau septembrie din pepeni romanesti.

Limonada este o bautura de vara economica si racoritoare care se poate prepara acasa la minut.

Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.

Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla.

Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu floare de nufar.

Cafeaua neagra turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt.

Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.

Ingrediente:

Adevaratul biftec de vaca este facut numai din muschi. Iata cum se prepara biftecul natur de vaca sau vitel.

Ugerul de la vaca se consuma fiert si prajit cu diferite legume. Iata cum se prepara: