Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Vrei un mezel supergustos, cu care sa iti dai toti invitatii pe spate? Nu-l cauta in comert! S-ar putea sa nu il gasesti! In schimb, il poti prepara acasa cu succes! Iata reteta unei rulade de porc sa te lingi pe degete si altceva nu!

Vrei sa savurezi niste coaste la cuptor asa cum poate doar la restaurant ai mai savurat? Nu e deloc dificil sa  prepari asemenea bunatati in propria bucatarie! Iti prezentam cea mai tare reteta de coaste de vita la cuptor!

Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa te atraga ideea chiar si daca nu esti un mare consumator de carne. Ne referim la pieptul de porc preparat la tigaie. Nu dureaza prea mult si ofera un gust de neuitat!

Sunca presata reprezinta un deliciu pe care romanii il cumpara, de obicei, din comert. Unii, insa, stiu sa-l prepare acasa. Daca iti surade ideea, trebuie sa citesti ce urmeaza! Iti prezentam o reteta de sunca presata din carne de porc fara adaosuri sau conservanti!

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele se prepara , spre exemplu, in Franta. Despre reteta pusa in practica in Hexagon, in cele ce urmeaza. Inainte de a trece la treaba, va mai spunem doar atat: chiftelele frantuzesti se fac repede si ofera un gust de neuitat!

Iti place carnea crud-uscata? Daca da, afla ca o poti pregati in propria gospodarie. Reteta e simpla si iti aduce economii. In 4 zile, vei putea manca din carnea preferata. De asemenea, carnea crud-uscata este excelenta ca aperitiv la un pahar de bere.

Iti plac mancarurile pe baza de carne tocata? Te-ai saturat de clasicele chiftele? Daca da, ai alternativa ideala: cuiburi cu cascaval! Se prepara rapid, sunt suculente si delicioase!

Parizerul nu mai este un aliment atat de consumat in societatea moderna precum era, sa zicem, in Epoca de Aur. Romanii nu sunt foarte incantati de compozitia acestuia, chiar daca gustul este unul ademenitor. Totusi, daca vrei neaparat sa simti acel gust unic,  poti face parizerul acasa, natural, rapid si sanatos!

Bucataria italiana este recunosacuta pentru paste, pentru pizza si pentru...Osso Buco, o reteta minunata care are la baza rasolul de vita. Aceasta mancare deosebit de gustoasa se potriveste in zilele festive, la pranz sau la cina!

Iti place combinatia de carne cu cartofi? Daca da, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta. Seamana cu o musaca , dar e usor diferita. Vorbim despre cartofii in stil regal. O minunatie culinara pur si simplu!

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Mananci carne, in fiecare zi? Nu e un lucru rau. Totusi, ar trebui sa eviti consumul de carne la cina. Ar putea pica greu, asa cum se spune in popor. Daca tot nu te poti abtine, ar fi bine sa alegi o carne usoara, cum ar fi cea de pui. Reteta pe care ti-o prezentam mai jos este ideala atat pentru masa de pranz , cat si pentru cea de seara.

Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne, multe dedicate sarbatorilor de iarna. Nu despre una dintre acestea vom scrie astazi, ci despre o reteta care se preteaza perioadei de primavara, mai exact lunii mai. Este vorba despre papricasul de porc.

Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam, azi, o reteta mai putin populara, care are la baza acest tip de carne. Este vorba despre muschiuletul de porc in sos de soia.

Iti place sunca de porc sau slana, asa cum ii spun ardelenii? Atunci stii ca poate fi consumata simpla, afumata si bineinteles in diverse retete delicioase. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poate fi preparata si fara fierbere? Ei bine se poate si nu e deloc complicat sa obtii asa ceva. Sunca fara fierbere se mai numeste si pancetta.

Vrei sa gatesti ceva rapid, gustos si satios? Iti prezentam reteta potrivita. Este vorba despre varza dulce cu carnati afumati. Ai nevoie de 35 minute pentru a pregati aceasta minunatie!

Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi sa il gatesti, evident :) Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca!

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.