Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

Ai tensiune mare? Esti, deja, incadrat in categoria cardiacilor? Daca da, probabil ca urmezi un tratament de specialitate. Daca nu o faci, te sfatuim sa mergi cat mai repede la medic. Pe langa tratamentul clasic pe care acesta ti-l va prescrie, ar fi bine sa folosesti si un leac natural.

Pintenii calcaneeni sunt excrescente osoase cauzate de calcifierea tendoanelor calcaielor si a oaselor picioarelor. Se instaleaza, de obicei, la persoanele de varsta a treia. Principalele simptome ale ciocurilor la calcaie, asa cum li se mai spune pintenilor in popor, sunt inflamatia si durerile persistente la nivelul calcaiului.

Multi producatori de pasta de dinti si de apa de gura se lauda cu produsele lor care curata dintii si nu permit tartrului sa se depuna cu usurinta. Adevarul este ca tartrul dentar se depune, chiar daca te speli pe dinti cu regularitate. Printr-o buna igiena orala, procesul e incetinit , insa nu e eliminat. De aceea e recomandat sa faci detartraj o data pe an. In plus, poti dubla spalatul clasic al dintilor cu o reteta antitartru naturala.

Deficitul de calciu din organism(hipocalcemie) poate provoca probleme de sanatate precum crampe musculare, piele uscata cu scuame si par aspru. In cazul lipsei pronuntate de calciu din corp, se poate ajunge la dureri musculare, confuzie si chiar halucinatii! Multi dintre noi inca mai credem ca ne luam aportul de calciu din lapte. Exista, insa,  alte alimente care ajuta la acest proces esential pentru organism. Despre acestea, in materialul urmator.

Organismul este creat astfel incat sa ne ofere semne atunci cand se deregleaza. Mai exact, o boala vine, de obicei, cu simptome clare. Am spus, de obicei, deoarece in cazul anumitor afectiuni, simptomele sunt vagi sau lipsesc, iar diagnosticarea se face, atfel, destul de dificil.

Nu scapam de Covid 19! Mai mult, virusul care a blocat planeta sufera mutatii din ce in ce mai periculoase. Varianta Delta se raspandeste cu rapiditate si este mult mai contagioasa decat varianta clasica, atacand si persoanele mai tinere! Exista, insa, diferente la nivel de simptome? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Avocado este un fruct tropical, originar din emisfera vestica, dar care a devenit popular pe intreg Mapamondul. Este foarte gustos, hranitor si bun pentru sanatate. Daca si tie iti place, te ajutam sa il alegi! Pentru ca da, un avocado se poate altera destul de repede! Nu reprezinta neaparat un pericol pentru sanatate, insa gustul sau nu e deloc placut atunci cand se strica!

Prunele sunt recunoscute pentru efectele lor diuretice si laxative. Cum ai reactiona, insa, daca ti-am spune ca si frunzele de prun pot fi folosite in aceasta directie? In plus, frunzele de prun au puternice proprietati purgative, febrifuge si vermifuge.

O alimentatie sanatoasa ar putea necesita ceva mai mult efort financiar si de timp, insa nu trebuie sa fie extrem de costisitoare. E adevarat, pe de alta parte, ca alegerile alimentare nesanatoase sunt si cele mai ieftine. Din pacate, aceasta ultima varianta isi poate lasa negativ amprenta asupra sanatatii tale. Bine ar fi sa creezi un plan alimentar care sa includa alimente sanatoase, dar nu foarte scumpe. Te ajutam sa faci asta prin intermediul articolului de mai jos.

Parul scurt reprezinta o optiune excelenta din mai multe motive! Ofera un look interesant, e usor de stilizat si se usuca rapid. Totusi, daca ai parul scurt, dar gras, este posibil sa te intrebi daca il speli suficient de des. Nu exista un raspuns simplu. Frecventa cu care vei spala podoaba capilara tine de textura sa!

Mirosul reprezinta unul dintre principalele simturi pe care le avem. Se spune ca putem alege chiar partenerul/a de viata dupa miros. De asemenea, produsele pe care le consumam pot influenta mirosul corpului nostru. Astazi, iti aratam ce produse cauzeaza un miros neplacut al pielii. Chiar suntem ceea ce mancam!

Probabil ca orice om a auzit de aloe vera si de beneficiile sale pentru sanatate. Azi, iti prezentam un sirop din aceasta planta minunata. Licoarea despre care vom scrie mai jos este puternic antioxidanta, antibacteriana si anticancerigena!

Bei cafeaua in fiecare dimineata? In acelasi timp, vrei sa slabesti, insa nu prea reusesti? Cum ai reactiona daca ti-am spune ca banala dar atat de necesara cafeluta de dimineata poate actiona ca o dieta? Nu e o gluma! Combinata cu ingredientele potrivite, cafeaua te va ajuta sa scapi de circa 5 kilograme intr-o luna!

Stafidele sunt boabe uscate de struguri, fara seminte, care se folosesc la prepararea unor prajituri sau se mananca in stare naturala. Stafidele sunt, asadar, foarte gustoase dar si sanatoase. Le poti pregati acasa sau le poti cumpara din magazine!

Cheagul de sange/sangvin este masa gelatinoasa rosie care se formeaza prin inchegarea sangelui. Cheagurile apar in sapte zone principale ale corpului. In anumite situatii, ele se pot rupe si pot circula prin sange dintr-o parte in alta a organismului.

Matreata nu este cauzata de pielea uscata, asa cum inca mai crede multa lume! Ea isi face aparitia si se dezvolta pe pielea excesiv de grasa. Daca te confrunti cu aceasta problema enervanta, nu e obligatoriu sa cumperi remedii scumpe din farmacii. Exista solutii naturale antimatreata care nu te vor costa o avere!

Esti ceea ce mananci, spune o cunoscuta zicala . S-a scris chiar si o carte cu acest titlu, in care sunt abordate dietele sanatoase. Intr-adevar, alimentatia este foarte importanta pentru mentinerea unui organism sanatos. Din pacate, exista multe alimente periculoase de care cu greu reusim sa ne ferim. Mai mult, oricat ai incerca sa mananci de sanatos, daca faci anumite combinatii nefericite, poti da digestia peste cap.

Sa fii prinsa/a in mijlocul unui jaf? Pare un cosmar putin probabil. Totusi, daca se intampla, trebuie sa stii ce ai de facut, pentru a iesi cu bine dintr-un astfel de moment. In niciun caz, nu te comporta precum in filmele de actiune, acolo unde, intotdeauna, un erou salveaza situatia.

Cei mai multi dintre noi facem dus zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu ne putem imagina viata altfel, mai ales in zilele toride, cand transpiram peste masura! Este , insa, cea mai buna varianta pentru organismul uman? Poate o sa ti se para straniu, dar nu e bine sa ne spalam pe corp in mod cotidian. Specialistii recomanda dusul la 2 zile! Iata de ce.

Probabil ca nu exista om modern sa nu se bucure de un dus, dupa o zi grea de munca. In general, oamenii prefera apa calda sau chiar fierbinte. Cum ai reactiona , insa, daca ti-am spune ca e bine sa faci dus cu apa rece? Nu. Nu e o gluma. Exista o multime de beneficii pe care apa rece le aduce organismului.