Afla cum se face crema de unt

Ingrediente:

un dl apa,
120 grame zahar,
vanilie,
4 galbenusuri,
200 grame unt proaspat.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune sa fiarba Intr-o cratita, 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pe foc moale amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina. ##END STEP##

##STEP##

Se framanta putin ca sa se moaie 200 grame unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana. ##END STEP##

##STEP##

Se imparte in bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie intrebuintata indata ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu. ##END STEP##