Cum sa aplici bronz pe pantofi

Cum sa aplici bronz pe pantofi

Pantofii bronz sunt folositi, adesea, la ocazii speciale, oferind o imagine aparte tinutei. Poti cumpara astfel de pantofi din magazine de specialitate sau ii poti transforma acasa. Nu conteaza ce culoare initiala au avut. Daca stii sa aplici bronzul, acestia vor capata nuanta dorita. De asemenea, bronzul poate fi aplicat si pe pantofii pe care vrei sa-i pastrezi ca amintire. Sa zicem pantofiorii copilului tau de cand era bebelus sau pantofii unui membru de familie care nu se mai afla printre noi...

Cum sa aplici bronz pe pantofi:

1. Curata pantofii. Indeparteaza orice murdarie sau urma de crema de pe pantofi. Umezeste o carpa moale si sterge bine pantofii.

2. Freaca pantofii cu alcool etilic denaturat. Astfel vei elimina orice urma rezistenta de pe pantofi. Foloseste tot o carpa moale imbibata in alcool.

3. Lasa pantofii la uscat. Dupa curatarea cu alcool etilic, lasa pantofii sa se usuce complet undeva la aer. Nu incerca sa dai cu bronz pantofii inca umezi!

4. Da doua gaurele in talpa fiecarui pantof. Poti gauri talpa cu un burghiu, cu un varf de cutit sau chiar cu un cui. Gaureste pantofii doar daca nu ii vei mai purta!

5. Prinde o sarma prin cele doua gauri. Leaga o sarma suficient de flexibila prin cele doua gaurele din talpa. De aceasta sarma ii vei agata la uscat, dupa ce aplici bronzul. Repeta procesul si la celalalt pantof.

6. Aranjeaza pantofii. Pozitioneaza sireturile si limbile exact cum iti doresti. Ar trebui sa legi sireturile inainte de bronzare. Daca urmeaza sa mai porti pantofii, aceasta etapa nu e necesara. Vei aplica bronz doar pe piele, nu si in interior sau pe talpa. Inainte va trebui, totusi, sa scoti sireturile.

7. Pregateste bronzul. Poti folosi bronz pulbere in combinatie cu un lac cu uscare rapida, in proportiile trecute pe ambalaj. Alternativ, poti achizitiona un bronz lichid direct din raionul de vopseluri al unui magazin de casa si gradina. Orice varianta ai alege, muta bronzul intr-un castron. De acolo iti va fi usor sa folosesti bronzul pentru a vopsi pantofii.

8. Aplica bronzul pe fiecare pantof. Foloseste o perie din par de camila pentru a vopsi fiecare pantof. In cazul pantofilor pe care ii vei pastra ca amintire, va trebui sa vopsesti intreaga suprafata. De aceea , vei tine pantoful suspendat cu o mana de sarma pe care ai introdus-o mai devreme prin talpa. In cazul pantofilor pe care urmeaza sa-i mai porti, vopseste doar partea de piele. Sterge cu o carpa umeda, bronzul care se scurge pe talpa sau pe toc.

9. Pune pantofii la uscat. Pe cei scosi din uz, agata-i cu sarma de un cui sau de o sarma pentru rufe. Pe cei pe care ii vei purta in continuare, lasa-i la uscat pe talpi. De preferat sa usuci pantofii in aer liber intr-o zona insorita.

Citeste si: Cum se aplica sclipiciul pe pantofi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ofera-i unei femei pantofii potriviti, iar ea poate cuceri lumea, spune o expresie la moda. Este evident...
Primavara se apropie cu pasi repezi, asa ca doamnele si domnisoarele trebuie sa se gandeasca deja la...
Ai cumparat o pereche de pantofi, dar ti-ai dat seama casa ca te strang ingrozitor? Pantofii preferati...